avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?)

Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie tocmai...corecti in a pastra secretul.
Ce trebue facut in acest caz?
Buna ziua!
La mine a fost ieri recenzorul si nu mi-a mai cerut CNP-ul.In schimb mi s-a parut o tampenie faptul ca trebuie sa treaca toate persoanele pe care le gaseste in imobilul respectiv atunci cand vine pentru ca, la mine, ieri,de exemplu,erau in vizita parintii mei si mi-a spus ca ar treb sa-le faca si lor fisa pentru ca au fost gasiti in casa.
De asemenea o tampenie mi se pare si faptul ca treb sa le dai detalii despre anumite boli,daca ai sau nu centrala,izolatie,etc.
@assiris: nu se poate face recensământ online câtă vreme extrem de mulţi români nu ştiu să folosească un calculator.

@angel978: recensământul clădirilor cum crezi că se face, vine unu şi îşi dă cu părerea din stradă dacă e polistiren de 10 sau de 12?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
luminutza a scris:

Sunt multe intrebari cu caracter intim in acele chestionare: cati copii vii a nascut femeia vizata, de cand traieste consensual cu dansul, cate gospodarii sunt in locuinta, daca persoana vizata are dificultati de vaz/auz/vorbire/mers si dfaca da cat sunt de grave, daca este ajutat de cineva in aceste privinte, de cine, de cat timp si sub ce forma (legala!) este plecat cel ce lipseste temporar din locuinta si dovada cu acte, daca trimite bani, cati si cat de des, daca utilizam internetul (sa vada cati au acces la informatii si le folosesc, un om informat stie sa se apere) etc...
Sunt prea multe intrebari personale, pe langa datele de identificare!
Asa isi vor putea organiza programele sociale si de sanatate asa incat sa aiba acces cat mai putini. In felul acesta ne rarim si ei isi indeplinesc scopul: scaderea consumului si asigurarea resurselor Terrei doar pt ei, cei care cred ca totul le apartine. Stiti cu totii, desigur ca suntem mult mai multi decat poate duce aceasta planeta!
Acest recensamant e interfata!
Daca cititi bine legea veti vedea ca sanctiunea nu apare in situatia in care nu-i primesti (dreptul la proprietate e asigurat prin constitutie), ci in situatia in care ii primesti si refuzi sa raspunzi la toate intrebarile, raspunzi incomplet. Informati-va si veti sti ce aveti de facut.
De fapt e vorba de a controla si stapani populatia si cum altfel poti decat cunoscand totul despre! Urmeaza cip-ul, cu toate aceste date incorporate si apoi controlul mintii!
NOM!!!!

Felicitari, ati pus punctul pe "i", cu aceasta interventie. Bineinteles, asta urmeaza implementarea cip-ului si controlul asupra mintii. Cat despre intrebarile legate de boli suferite, este destul de clar, declari ca esti sanatos - peste scurt timp s-ar putea sa suferi un accident planificat de unii, care nu doresc decat sa beneficieze de sanatatea ta: sa-ti ia un rinichi sau un organ, prin transplant fireste.
ContSters220240, utilizator
Catre cei care se intreaba ce au unii de nu vor sa divulge numele, prenumele, initiala tatalui, seria si nr de buletin si CNP-ul:

Uite ce s-ar putea intampla:
1. O chestiune pe ar putea-o face este sa-ti fure idenditatea si sa te pomenesti ca ai vreo 3-4 credite restante pe la te miri ce banci....
2. O alta chestiune care ai putea sa sa o patesti este sa primesti de la administratia financiara o somatie de plata pentru 100 amenzi rutiere neplatite la politia rutiera (amuzant va fi mai ales daca nu ai permis de conducere)
3. Plus alte chestii pe care de care au mai scris si altii pe forumul asta.

Nu uitati de inventivitatea de care pot sa dea dovada romanii! #-o

Nu este relevant pentru nimeni (nici chiar pentru Stat) daca eu am WC-ul in curte sau in casa. Daca il am in curte, ce or sa faca? Or sa vina la iarna cu o patura la mine in spatele curtii sa o puna pe mine ca "Doamne fereste sa nu ingheti" ?

De fapt, treaba asta are un singur scop: sa afle cine si pentru ce perioada este plecat din tara. Acolo este bataia pestelui: sa afle cine " va vota prin corespondenta". Daca familia lui din Romania are WC-ul in curte, cu atat mai bine, ca ala sigur nu va vota singur din Congo unde este plecat in perioada alegerilor... :fight:
Astia sunt in stare de orice pentru a castiga alegerile, dar sper sa li infunde si mai ales sper sa iasa toata lumea la vot!!!
cata.bogdan, utilizator
Tocmai am vazut un reportaj la tv, in care este precizat faptul ca 60% din cei intervievati nu si-au dat CNP. In final, reporterul specifica faptul ca formularul va fi inregistrat si fara CNP si cei care nu au dorit sa-l spuna NU vor plati amenda.

Alte discuții în legătură

Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Este corect sa se ceara cnp in procesul de recensamant? alinutza9 alinutza9 Este corect sa se ceara CNP in procesul de recensamant? Exista o lege care sa interzica acest lucru? Sau macar exista o hotarare in care sa se specifice ca ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)