avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scutire plata impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scutire plata impozit

Cabinetele medicale individuale( medici familie) si Cabinetele stomatologice care functioneaza la o comuna si sunt chiriasi ai spatiilor unde functioneaza sunt scutiti de art.249, alin.3 din Codul Fiscal?dati-mi si mie cadrul legal, articol.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 11:43, 7 Octombrie 2011
Daca imobilul in cauza se incadreaza la prevederile art.250 alin.(1) pct.1,Cod fiscal,sunt scutite: ART. 250 Scutiri

(1) Clădirile pentru care nu se datorează impozit, prin efectul legii, sunt, după cum urmează:

1. clădirile proprietate a statului, a unităţilor administrativ-teritoriale sau a oricăror instituţii publice, cu excepţia încăperilor care sunt folosite pentru activităţi economice, altele decât cele desfăşurate în relaţie cu persoane juridice de drept public;
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Pentru spatiile proprietatea unitatii administrativ teritoriale si inchiriate/ concesionate se plateste atat chiri/ redeventa cat si taxa pe cladire(care se calculeaza exact ca si impozitul pe cladire). Scutirile care se acorda conform legii (Cod fiscal 571/2003 ) sunt specificate la art 250 (scutiri la plata impozitului/ taxa pe cladiri) si la cap 11 - "facilitati" articolele 284,285,285_1,286.

Dar din cuprinsul legii nu exista nici o scutire care se acorda la plata taxei pe cladire la spatiile inchiriate de catre cabinetele medicale, avocatura, ... . Poate printr-o Hotarare de Consiliu Local (la nivelul fiecarei unitati administrativ terit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical de medicina a familiei individual, spatiu concesionat de la administratia locala silvica1940 silvica1940 pentru spatiul concesionat al cabinetului individual, acum in 2011, se percepe pe langa redeventa anuala, si impozitul pe cladire . Acest lucru este valabil si ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale stan camelia stan camelia Buna seara! as dori sa aflu daca este de bine ce mi se intampla. Sunt CMI Stomatologic(deci PFA sa desfasoare activitati independente) si am sediul unde-mi ... (vezi toată discuția)
Impunere cladiri persoane juridice Allynia Allynia In cazul unei cladiri scutite de la plata impozitului (proprietate publica a statului) dar care a inchiriat o suprafata de 0.5 mp unei firme pentru instalarea ... (vezi toată discuția)