avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxe si impozite locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxe si impozite locale

Buna seara! as dori sa aflu daca este de bine ce mi se intampla. Sunt CMI Stomatologic(deci PFA sa desfasoare activitati independente) si am sediul unde-mi desfasor activitatea intr-o policlinica.Aceasta policlinica este in proprietatea unui spital din Bucuresti. Pentru acest spatiu eu platesc chirie acestui spital. Astazi, am primit de la Taxe si impozite locale o notificare prin care sunt anuntata ca sunt in culpa, trebuie sa intru in legalitate.Cum? prezenta mea este obligatorie la Taxe si impozite locale cu o serie de acte si cu 2 declaratii pe care trebuie sa le completez si sa le depun pentru a mi se stabili impozitul pe cladire si teren.Care teren? care cladire? eu detin 18 metrii patrati in aceasta cladire ca locatar(chirias) pentru care platesc chirie si utilitati spitalului.Nu locuiesc acolo, desfasor activitati stomatologice. Va multumesc anticipat.

Stan
Cel mai recent răspuns: stan camelia , utilizator 16:28, 20 August 2012
In ce baza sunteti notificata? Care este temeiul legal invocat pentru plata impozitului pe cladire si teren?
Din punctul meu de vedere, raportat la ceea ce ati comunicat dumneavoastra si vazand prevederile legale, respectiv art. 249 Cod fiscal - orice persoana care are in proprietate o cladire situata in Romania datoreaza anual impozit pe acea cladire si art. 256 Cod fiscal - orice persoana care are in proprietate teren situat in Romania datoreaza pentru aceasta un impozit anual, consider ca este lipsita de temei juridic obligarea dumneavoastra la plata unor impozite pentru o cladire, teren, pe care nu le aveti in proprietate.
Cred ca este o greseala sau poate alta situatie.

In temeiul art.56, din Ordonanta Guvernului nr.92/2003, republicata, privind Codul de Procedura Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
Mai jos scrie printre altele "potrivit dispozitiilor art.249, art.251, art.254, 256, 258 si art.259 din Legea 571/2003.
Pentru cladirile/terenurile care sunt proprietatate(publica sau privata) a statului sau unitatii administrativ-teritoriale inchiriate/concesionate de catre persoaneler juridice, acestora (persoanelor care inchiriaza/concesioneaza) li se stabileste taxa pe cladiri/ teren care se calculeaza similar cu impozitul pe cladiri/ teren conform art 249 alin (3), 256 alin (3):

[ link extern ]
Va multumesc pentru materialul postat.
Art.250 Scutiri, la pct.5 scrie : "cladirile unitatilor sanitare publice, cu exceptia incaperilor care sunt folosite pentru activitati economice;"
Eu am pacienti-prestari servicii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical de medicina a familiei individual, spatiu concesionat de la administratia locala silvica1940 silvica1940 pentru spatiul concesionat al cabinetului individual, acum in 2011, se percepe pe langa redeventa anuala, si impozitul pe cladire . Acest lucru este valabil si ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit - persoana cu handicap nickboss29 nickboss29 buna ziua copilul meu are grad de handicap grav si avem niste scutiri la impozitul pe cladire si teren dar nu se pot aplica deoarece nu este trecut ca ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit badryana badryana Cabinetele medicale individuale( medici familie) si Cabinetele stomatologice care functioneaza la o comuna si sunt chiriasi ai spatiilor unde functioneaza sunt ... (vezi toată discuția)