cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
"Prin exercitarea actiunii penale se intelege sustinerea ei in vederea realizarii tragerii la raspundere penala a inculpatului .
In esenta, exercitarea actiunii penale consta in realizarea activitatilor ce tin de efectuarea probatiunii in cauza penala, luarea anumitor masuri procesuale, formularea de cereri, ridicarea de exceptii etc.
In faza de judecata , actiunea penala se exercita , in principal, de catre procuror .
In cazurile in care participarea procurorului la judecata nu este obligatorie, actiunea penala va fi exercitata de partea vatamata ; si in aceste situatii, activitatea partii vatamate va fi dublata de cea a procurorului, care poate fi prezent la exercitarea actiunii penale ."
( Tratat de procedura penala,I Neagu, UJ,Bucuresti 2008, pag.281)
Dar C.p.p a fost modificat prin Legea 356/2006 , iar prin aceasta lege a fost modificat si art. 279, alineatul 2 C.p.p. cu privire la plangerea prealabila a partii vatamate , care nu mai poate introduce aceasta plangere direct la instanta, ci trebuie sa sesizeze organul de cercetare penala sau procurorul .
Eu asta am avut in vedere cand am ales raspunsul B.
Dar cum legile din ziua de astazi se schimba de pe o zi pe alta, mai ceva ca sosetele , nu ma mai mira nimic .:O:D
Ca se schimba n-ar fi bai, mai greu e cu respectatul lor :((
cine a propus grila poate ne da si rezultatul.
In tratatul lui Theodoru 2008 actiunea penala se exercita de procuror, parte vatamata si instanta (pag. 213,214).
deci toate trei.
Nu am la indemana niciun tratat de procedura penala, insa imi amintesc bine ca intr-un tratat era mentionat ca in cursul judecatii procurorul pierde din acest drept, pe care il va exercita doar instanta de judecata. Daca nu ma insel, grila este din Voineag si stiu ca si eu am gresit-o cand am facut-o prima data, pt simplul motiv ca mi-a scapat faza de judecata la care se refera.
Dar asteptam totusi raspunsul celui care a scris grila.