cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
buna, eu am terminat procedura civila si am inceput dreptul civil de anul 1, dar merge destul de greu pentru ca si lucrez si nu am timp decat cateva ore pe zi.
la procedura civila am scris un caiet intreg de 100 de pagini, pentru ca asa invat mai bine, scriind idei, clasificari, definitii. stiu ca trebuie insistat si pe detalii. recunosc ca dupa ce am terminat procedura civila, am facut grile din anii trecuti si am gresit destule, insa multe din neatentie.
voi cum va pregatiti?
sa nu radeti de mine, dar ceva suplimente pentru memorie luati? eu cateodata ma simt foarte obosita si simt ca nu ma pot concentra. ma gandeam la ceva gen memoplus sau ginseng pentru energie.
si eu lucrez si nu prea am mult timp la dispozitie ca sa invat. Sunt de parere ca materia se fixeaza mult mai bine facnd grile, de aceea incerc sa rezolv in fiecare zi. In rest, trebuie o organizare riguroasa, disciplina si multa vointa.Nu cred ca trebuie neaparat invatat cate 6, 8 o re pe zi , cum am vazut ca se discuta pe un alt forum.. Nu zic ca n-ar fi bine, dar poti sa stai in cate o zi si 10 ore cu cartile in fata si sa nu retii mare lucru, iar in alta zi sa retii in 2 ore acelasi volum de materie. In plus, daca mai si lucrezi si ajungi seara acasa pe la ora 18....
Apropo de procedura civila, vreau sa intreb daca ati gasit in vreun tratat explicatii detaliate referitoare la ordinea in care se solutioneaza exceptiile procesuale invocate concomitent. In cartea lui Boroi/Ciobanu-curs selectiv exista niste mentiuni, dar problema e tratat destul de sumar. In cartea Mihaelei Tabarca, informatiile sunt ceva mai ample, dar contrazic parerile lui Boroi si Ciobanu in unele cazuri.
buna...ma bucur ca ai deschis discutia despre acest subiect referitor la modul de invatat, avem acelasi stil,eu prind mult mai bine cand scriu,am sustinut 2licente si am luat cu note destul de bune doar cu acest mod de a invata...
dar imi era teama ca aici fiind mult mai multa materie de parcurs poate gresesc apucandu-ma sa scriu,
din ce carti sau mai exact ce autori studiezi?
...iar in legatura cu suplimentele de memorie nu e nimic de ras in asta, eu chiar le recomand persoanelor care simt nevoia, dar mai mult cele pe baza de plante si anume ginseng, sunt ff bune. o zi buna!
spor la invatat!!
Cel mai bun supliment este o masa sanatoasa si un somn odihnitor, majoritatea suplimentelor au efect placebo si nu prea le vad rostul, depinde de fiecare persoana in parte. Depinde si de orele in care se invata, se recomanda ca ore optime de invatat: 8:30-13:00 sau 16:30-21:30, iar la fiecare 50 de minute o pauza de 10-15. Sunt multe "trucuri" dar fiecare se cunoaste cel mai bine si isi poate adapta un program. Eu nu pot sa spun ca invat cel mai bine scriind, dupa cum ziceam fiecare isi adapteaza stilul, imi folosesc mai mult memoria vizuala si logica (completz cu exemple si cu spete unde este cazul si nu inteleg), discutii cu colegi de suferinta s.a.m.d. Hai spor :wave:
buna, eu la procedura civila am invatat dupa Boroi si Ciobanu - curs selectiv pentru licenta, dar si dupa tratatul Mihaelei Tabarca. Grilele de la sfarsit sunt foarte usoare, de ar fi asa usoare si la examen...
Civilul de anul 1 - am manualul lui Eugen Chelaru, dar nu sunt multumita pentru ca pe undeva am vazut ca il dadea exemplu pe Boroi ca fiind autor cu parere contrara. Iar eu stiu ca se pune accent pe opiniile lui Boroi, atunci cand exista divergente. In plus, se intinde cu multe explicatii, unele inutile pentru materia respectiva. Intra si in succesiuni, si in drepturi reale, in obligatii - nu zic ca e rau, dar prefer sa le studiez pe rand. Asa incat vreau sa imprumut de la biblioteca manualul lui Boroi - drept civil partea generala.
ma bucur sa putem vb despre asta, poate chiar ajuta sa ne incurajam reciproc.