avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte carte de identitate provizorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte carte de identitate provizorie

buna ziua,care sunt documentele necesare ptr schimbarea cartii de identitatea,stiu ca e nevoie sa-mi fac una provizorie deoarece certificatul de casatorie este la dosarul ptr divort,multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:37, 8 Decembrie 2011
Da, se poate; aveti toate detaliile in acest topic.
Nu aveti nevoie de actele de studii.

Va trebui totusi sa obtineti un duplicat dupa certificatul de nastere de la Starea civila.
Cu putina bunavointa din partea lucratorilor de la Evidenta Persoanei (sau mai bine zis a sefului serviciului, ca de el depinde mai mult) ati putea face simultan cereri pentru duplicat certificat de nastere si carte de identitate, ca sa rezolvati o data cu amandoua actele.
multumesc Ares_3, problema este ca nu am mai avut certificat de nastere Roman si am probleme cu obtinerea lui. Cetatenia o am obtinuta de anul trecut, am certificat de casatorie Roman dar pana se rezolva cu certificatul de nastere mai dureaza timp in care nu pot sta fara nici un act avand doar certificatul de cetatenie, probabil in aceste conditii situatia se complica dar voi incerca sa vorbesc si cu cineva de la evidenta populatiei.
multumesc inca odata si Sarbatori Fericite!
Nu ati spus ca ati fost cetatean moldovean...
In cazul dvs. nu se elibereaza carte de identitate provizorie.
Puteti avea carte de identitate doar dupa ce se face transcrierea certificatului de nastere moldovenesc (la Bucuresti, SPCLEP sectorul 1) si primiti certificatul de nastere romanesc :(


HOTÃRÂRE nr. 1.375 din 4 octombrie 2006

ART. 56
Persoanele care au dobandit/redobandit cetatenia romana depun cererea pentru eliberarea primului act de identitate la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor pe raza căruia locuiesc, unde prezintă următoarele documente:
a) certificatul constatator eliberat de Ministerul Justitiei ori de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei in străinătate, original si doua copii;
b) certificatele de stare civilă ale solicitantului, nastere si căsătorie [...]; in vederea obtinerii certificatelor de stare civilă romanesti, se solicita transcrierea certificatelor de stare civilă procurate din străinătate la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor al Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti;
c) documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
d) un document cu fotografie, cu care solicitantul poate face dovada identitătii, respectiv: pasaport, permis de conducere sau act de identitate străin, original si copie;
e) chitanta reprezentand contravaloarea cărtii de identitate (7 lei);
f) documentul cu care face dovada achitării, in conditiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru (4 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cartii de identitate prin luarea in spatiu Jac7ky7 Jac7ky7 salut! sunt cetatean al R.Moldova am un coleg din Romania care doreste sa ma ia in spatiu. pot sa obtin cartea de identitate? ce documente imi trebuiesc? va ... (vezi toată discuția)
Ci si certificat de nastere pierdute anamariacelik anamariacelik ce acte sunt necesare pentru eliberarea duplicatului la cerificatul de nastere pierdut, precum si a cartii de identitate (ambele au fost furate) care este ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie? raduaw raduaw Buna as vrea sa stiu daca se poate face C.i provizorie si in ce conditi se da aceasta si ce acte trebuie depuse mentionez am Pasaport Temporar pe 1an de zile ... (vezi toată discuția)