avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pod bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pod bloc

Auna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine nimanui.
As dori sa mi spuneti si mie cum pot sa intru legal in posesia unui spatiu din pod!
va multumesc!

Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 01:30, 28 Iulie 2023
johnpescar a scris:

Poate sa existe deasupra camerelor mansardei un spatiu necirculabil (pod ramas in varful caciulii acoperisului), care nu trebuia prins in autorizatia de construire

Orice bucatica dintr-o constructie trebuie sa existe in proiect si autoriazatia de constructie. Ca doar nu o fi un cotetz de catel din curte!
Eu cred ca fara discutie acest spatiu apartine de fapt mansardei de dedesubt tocmai pentru ca nu este circulabil sau vizitabil.

Terasele si acoperisurile blocurilor sunt necirculabile indiferent ca sunt construite peste un bloc de 4, 7 sau 10 etaje. Poate fac exceptie unele amenajate cu piscine, gradini sau alte asemenea modernizari ce le putem vedea prin occident.
Iar aceste terase, acoperisuri ale blocurilor din Romania sunt in proprietatea tuturor celor care au apartamentele sub acest acoperis, de la ultimul etaj pana la parte, demisol ...
Acestae fac parte din proprietatea comuna iar proprietarii apartamentelor (indiferent de etaj) au drepturi dar si obligatii cu privire la acestea.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
Adriantot, moderator
va multumesc!
oare cum as putea intra in posesia unui sptiu?
nu are cum sa apartina mansardelor!,este prea mare!
mansardele practic sunt apartamente normale cu placa de beton deasupra!
multumesc.





pretene, cauta pe google, la imagini: "mansarda" si atunci o sa intelegi ce inseamna o mansarda.:hm:
Omul a explicat foarte clar : spatiul in cauza nu apare in autorizatia de construire. Ceea ce este aproape normal in romania. Am vazut mansarda de 3 etaje in Sinaia.
Vorbiti cu vecinii. faceti un act de mana ,ceva si aia e. Cu putin avointa si banii cred ca veti reusiti pana la urma sa il si intabulati. Trebuie sa faceti la primarie o chestie care se cheama 'autorizatie de construire pentru intrarea in legalitate'. E pe baza de bani + spaga.
Eu am construit o mansarda si deasupra a mai ramas si putin pod ( intre acoperisul mansardei si coama acoperisului) ca doar nu era sa fac acoperisul camerelor triunghiular?. Ce traim in tara lui Oblio?.:stunned:

Alte discuții în legătură

Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)