avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajata insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajata insarcinata

O persoana angajata la 2 societati, X si Y cu acelasi administrator si-a anuntat angajatorul printr-o adresa scrisa ca este insarcinata. Formula de adresare suna ceva de genul" Catre SC X SRL".Adresa a fost trimisa la sediul respectivei societati, X. In cazul de fata, aceeasi adresa este valabila si pentru societatea Y? Sau se considera ca SC Y SRL nu a fost anuntata cu privire la starea ei.Poate fi data afara de la SC Y SRL?
Cel mai recent răspuns: Andrei Gica , utilizator 14:11, 12 Octombrie 2011
Instiintarea este valabila pentru societatea careia i-a fost adresata.Faptul ca la socitetatea Y se stie ca salariata este insarcinata, nu constituie un motiv de desfacere al contractului individual de munca.
Trebuia anuntata si Societatea Y ... in cazul in care nu anunta in scris faptul ca este insarcinata, atunci angajatorul poate dispune concedierea acesteia ...
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz si sarcina Mirelutza79 Mirelutza79 Buna seara am nevoie va rog de un sfat si o îndrumare : sânt angajată unei firme care ne-a anunțat ca vor sa închidă punctul de lucru din Ploiești ... (vezi toată discuția)
Concediere inainte de a naste cu 3 luni GabrielaDanciu GabrielaDanciu Buna ziua! am si eu o problema. au dreptul sa ma concedieze inainte de a naste cu 3 luni, avand totodata si dreptul la concediu de la 1 ianuarie? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca greenday greenday buna ziua, lucrez la o companie cu cim de 2 ore, cu un salar fix de 170 ron si bonusuri din comisioane.. azi am fost anuntata de unul din sefii mei ca mi ... (vezi toată discuția)