avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare ajutoare pentru încãlzire cu energie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare ajutoare pentru încãlzire cu energie electrica

De ce persoana care are venit de 620 lei net şi locuieşte într-un bloc unde nu există altă sursă de încălzire decât curentul electric nu beneficiază de ajutor de încălzire pentru perioada rece?
Blocul de garsoniere confort doi ( fără bucătărie) nu are instalaţie de gaze, nu are încălzire centralizată şi nici posibilităţi de a fii încălzit cu lemne, cărbune sau cu combustibil petrolier.
Vă rog puteţi să-mi daţi un sfat cum am putea rezolva primirea unui ajutor de încălzire în acesată situaţie ţinând cont că, curentul electric nu este gratis şi costă destul de mult.
Mulţumesc enorm pentru un răspuns favorabil!
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 19:57, 17 Octombrie 2011
daca va referiti la acordarea ajutorului pentru incalzirea cu energie electrica, raspunsul este valabil pentru toata tara nu doar pentru un sector sau altul.
numai persoanele/familiile care se incalzesc cu energie termica, gaze, carbuni, combustibili petrolieri pot beneficia de ajutor, daca se incadreaza in prevederile OUG 70/2011 in ceea ce priveste veniturile si bunurile prevazute in cerere.
Suntem foarte mulţi în situaţia încălziri cu curent electric, neavînd altă sursă şi îndeplinim celelate condiţii de venit, bunuri, etc.
Oare dacă înjurăm, huiduim, îi băgăm undeva.... pe guvernanţi, se vor trezi la realitate să analizeze acest aspect şi să-l includă în legislaţia acordării ajutoarelor de încălzire ???
nu se stie. este destul de dificil pentru ca atunci cand se citeste contoarul de energie electrica nu se poate face diferenta intre consumul pentru incalzire si cel pentru tv, masina de spalat, lumina...etc. nu cred ca exista un sistem de diferentiere.
Dar când trece prin contuarul de gaze consumul pentru aragaz sau pentru preparat măncarea, comsumul de gaze pentru spălatul manual, consumul de gaze pentru încălzit dacă ai centrală proprie, atunci se pot diferenţia conumurile pentru a stabili cât este consumul pentru încălzire???
Oricum pentru acordarea ajutorului de încălzit se ia în calcul suprafaţa locuinţei ce trebuie încălzită şi nicidecum citirea contuarelor de gaze sau de curent electric.
Deci nu sunt motivaţi guvernanţii că au omis încălzirea cu curent electric,în condiţiile în care nu ai nicio altă posibilitate de încălzire, şi pe cale de consecinţă aceşti guvernanţi merită cele mai rele gânduri şi blesteme din partea celor aflaţi în această situaţie.
Daca nu raspund petitiilor, neluand in seama cerintele si nevoile cetatenilor ce i-au ales, merita huiduiti si daca-i huiduiesc majoritatea, se duc...dar vin altii la ciolan si fiind poate mai flamanzi manca si osul iar noua nu me mai ramane nici de aroma. In concluzie degeaba injuram si huiduim, dar trebuie sa se descarce omul cumva si gasind aceasta portita, refuleaza. Oricum pe ei tot in cot ii doare.

Alte discuții în legătură

Ajutoare caldura irinabob irinabob buna ziua,care ar fi conditiile ptr a putea beneficia de reducere la incalzirea centralizata(centrala proprie),va rog? (vezi toată discuția)
Ajutorul de incalzire defcon defcon poate fi blocat ajutorul de incalzire daca singurele venituri sunt o inchiriere si alocatia a doi copii ? veniturile sunt in total de 434 ron. si nu mai am ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire yulyghe yulyghe Buna ziua In situatia in care apartamentul este pe numele meu iar in el locuieste mama mea cu fiul meu, ar avea dreptul la acest ajutor? Mentionez ca eu nu ... (vezi toată discuția)