avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare ajutoare pentru încãlzire cu energie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare ajutoare pentru încãlzire cu energie electrica

De ce persoana care are venit de 620 lei net şi locuieşte într-un bloc unde nu există altă sursă de încălzire decât curentul electric nu beneficiază de ajutor de încălzire pentru perioada rece?
Blocul de garsoniere confort doi ( fără bucătărie) nu are instalaţie de gaze, nu are încălzire centralizată şi nici posibilităţi de a fii încălzit cu lemne, cărbune sau cu combustibil petrolier.
Vă rog puteţi să-mi daţi un sfat cum am putea rezolva primirea unui ajutor de încălzire în acesată situaţie ţinând cont că, curentul electric nu este gratis şi costă destul de mult.
Mulţumesc enorm pentru un răspuns favorabil!
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 19:57, 17 Octombrie 2011
dianami a scris:

nu se stie. este destul de dificil pentru ca atunci cand se citeste contoarul de energie electrica nu se poate face diferenta intre consumul pentru incalzire si cel pentru tv, masina de spalat, lumina...etc. nu cred ca exista un sistem de diferentiere.


La comentariul asta mai bine stateai deoparte...tii cu ursu' (el fiind oricum prea puternic pentru amarati). La situatia cu instalatie de gaz si centrala proprie de ce se da ?! Sa nu mai spun de situatia cu convector, instant si aragaz ! Fiind racordat la contoar si aragazul si instantul. In situatiia ca s-ar adauga un articol la lege(care nu este inca gata) pentru incalzirea cu energie electrica, se poate mentiona si faptul instalarii unui circuit separatB-)dar romanii se descurca oricum. Se mai gaseste franghie si sapun sau benzina si o bricheta.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
Valentin64, utilizator
1. nu tin cu nimeni
2. nu sunt inginer
3. pur si simplu am spus de ce cred ca nu s-a luat in calcul incalzirea cu energie electrica
4. de ce oare nu au fost dezbateri publice pe tema asta? de ce se ridica problema doar pe un forum? de ce cei care sunt in aceasta situatie nu apeleaza la ... presa...de exemplu? de ce nu iau atitudine in public?
5. am mai spus intr-o discutie ca ajutoarele pentru caldura se dau din 1996 si niciodata nu s-a pus problema ajutorului pentru incalzirirea cu curent electric.
Încălzirea cu curentul electric este o situaţie recentă, nouă, de câţiva ani de când s-a renunţat la încălzirea CENTRALIZATÃ DE CARTIER şi cei care nu au avut podsibilitatea de a trage gaze în bloc pentru a-şi monta o centrală proprie sau un convector, încălzesc cu curent electrc şi pregătesc mâncarea la aragaz cu butelie cu gaz butan.
Dacă s-au adresat public, primăriei , le-au arătat legea care nu prevede combustibil şi curentul electric pentru încălzire, fără a le da vreun sfat pentru soluţionarea acestei situaţii.
Se învederează comoditatea guvernanţilor de a actualiza legislaţia din 1996 cu situaţii noi apărute, rezultând o mare nedreptate.
Autorităţile şi ele din comoditate aplică legi nedrepte şi nu sesizează acestă nedreptate guvernului pentru a aduce modificări legii.
Vă rugăm puteţi să ne daţi o recomandare pentru a soluţiona această situaţie?
Cu Primaria nu se rezolva nimic pentru ca ei doar respecta legea.
Cred ca persoanele care se afla in aceasta situatie ar trebui sa trimita un memoriu la minister. Ar fi foarte bine daca ar fi cat mai multi, ca sa semneze impreuna. Eu nu cred ca la minister s-a facut vreodata o situatie cu aceste persoane. Nu se stie daca sunt multi sau putini.
Poate ar fi bine daca cei aflati in aceasta situatie ar apela la presa.
In fiecare an s-a modificat legislatia pentru caldura dar niciodata nu s-a gandit la persoanele care se incalzesc cu energie electrica.

Poate mai are cineva o alta idee.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
dianami, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare caldura irinabob irinabob buna ziua,care ar fi conditiile ptr a putea beneficia de reducere la incalzirea centralizata(centrala proprie),va rog? (vezi toată discuția)
Ajutorul de incalzire defcon defcon poate fi blocat ajutorul de incalzire daca singurele venituri sunt o inchiriere si alocatia a doi copii ? veniturile sunt in total de 434 ron. si nu mai am ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire yulyghe yulyghe Buna ziua In situatia in care apartamentul este pe numele meu iar in el locuieste mama mea cu fiul meu, ar avea dreptul la acest ajutor? Mentionez ca eu nu ... (vezi toată discuția)