avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restantele catre asociatie si ajutorul de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restantele catre asociatie si ajutorul de incalzire

DACA ai datorie la ASOCIATIE ti se aproba ajutorul de caldura.
ADMINISTRATORA mia spus ca nu mi se aproba dar eu mam certat cu ea atunci ce fac duc dosarul la primarie sa mil inregistreze ptr a mi se aproba ajutorul de caldura.CUM procedez
Doamna Elga, va rog sa va abtineti daca nu ati mai facut demersurile de genul acesta....se verifica obligatoriu si la administratie, poti sa ai talon de pensii, si adeverinta, insa poti sa ai si alte venituri...asa cum poti sa ai si autoturim proprietate cu o capacitate mai mare de 1600cmc. si acest caz nu primesti nimic, sau o a doua locuinta...chiar sunt in masura sa vorbesc despre acest lucru... in loc sa emiteti doar judecati din spatele unui calculator, mai bine mergeti si pe teren sa vedeti situatile de fapt.... stiati ca anul trecut, de ex, unei persoane care avea toate drepturile sa primeasca acest ajutor, i-a fost intarziata aprobarea doar ca pe formular nu a bifat casuta cu nr. de camere ale apartamentului si nu a avut aceasta adeverinta? Si cine s-a ocupat de acesta cerere? D-na administrator, care le stia pe toate!!!!... In loc sa dati copy-paste la alte informatii pe care le gasiti pe internet (informatiile de acest gen se numesc si "gunoaie informationale"), mai bine cercetati, studiati cazule concrete... Si chiar dvs. ati sustinut ca "sunt in principal dovezile" .
@Catalina Covaliu
Complicati lucrurile!

Cel ce doreste sa depuna o cerere pentru ajutorul de caldura trebuie sa-l completeze si sa-l depuna fie la administratia blocului, fie, daca nu ii este primit, la furnizorul de caldura, unde va afla si codul de abonat al asociatiei lui, fie direct la primarie. Trebuie sa stie ca sa completeze in formular codul de abonat al blocului.

NU trebuie atasate niciun fel de documente justificative, dar trebuie sa le aiba pregatite pentru cazul ca va fi verificat, dar pentru o mai clara stiinta, cine doreste amanunte suplimentare sa intre pe site-ul RADET, acolo e un chat online si sa puna intrebarile la care doreste raspuns, cat mai concis si la obiect si sa astepte putin pana va primi raspuns intrucat camerele sunt foarte aglomerate si merge destul de greu comunicarea.

Later edit

Unde scrie, doamna, ca administratorul are a se baga in verificarea declaratiilor? Va rog sa-mi aratati in OUG.
Am intrat acum pe site-ul RADET si am pus destule intrebari ca sa stiu ce sa raspund. Administratorul poate ajuta oamenii sa completeze aceste declaratii, ii poate informa pe oameni despre conditiile in care pot primi aceste ajutoare, ce acte va trebui sa aiba pentru justificare daca li se vor cere, dar in niciun caz nu are menirea sa le verifice. Si va rog chiar sa imi aratati acest text de lege, ca sa stim ce le spunem oamenilor.

E declaratie pe propria raspundere a solicitantului, administratorul nu semneaza nicaieri ca a verificat, deci nu trebuie el sa se amestece.

Administratorul semneaza la RADET cand le depune pentru numarul de declaratii depuse, nu pentru ce scrie in ele, ca nu e ANAF sau primarie sa aiba atributii de control.
Administratorii care se baga acolo unde nu le fierbe oala sunt vatafii blocurilor, lucru absolut daunator pentru proprietari. Atributii de control au cei care dau banii, administratorul nu da nimic, asa ca nu are a verifica nimic.

Poate indruma, atat!

Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
elga50, moderator
Doamnelor, haideti sa nu fim loviti de snobism si sa privim lucrurile asa cum sunt ele date, in sensul ca nu exista doar acel "Radet" de care vorbiti, prin tara romaneasca.
Ala e un caz unic si singular. Puneti problema in interesul tuturor, nu doar in cel al bucurestenilor, ca nu ei formeaza majoritatea in tara asta :D
Fiecare zona este cu specificul ei de "tehnocrati" mai putin tehno, asa ca ramn doar ... creti (la minte).
De ex. intr-o localitate din Ardeal, intr-un oras, pentru a forma un dosar complet, care sa fie depus la furnizorul de energie termica, mai ai nevoie si de o adeverinta de la primarie precum nu ai datorii (impozite, taxe, amenzi neplatite ...etc), adeverinta pe care nu o obtii daca nu te incadrezi in "grafic"-ul " fara datorii", chiar daca legea nu prevede astfel.

Deci, cum ramane cu eludarea legii si aplicare hotararilor de guvern ? In textul legii, nu scrie ca nu trebuie sa ai datorii catre bugetul local sau catre finante (aceste datorii nu trebuie facute, dar ... ti le face guvernul prin masurile populiste impotriva cetateanului), ci cu totul altceva ... de autoturisme, de drujbe ...:))

In Romania, legea e la noi, asa ca o putem calca pe cap, ca nu tipa nimeni :training:

Spor la treaba !
elga50, moderator
@Zocor
In loc de RADET poate fi numit oricare furnizor din tara.
Lucrurile sunt organizate la nivel local.
Unde e snobismul aici?

Noi aici vorbim cum e legea, de ce sa vorbim cum fac unele primarii abuzuri, daca ne referim la cum trebuie sa procedeze cineva care nu ne spune decat ca nu vrea administratorul sa-i primeasca cererea de ajutor de caldura?

Noi i-am raspuns utilizatorului, nu facem presupuneri despre care el nu ne pomeneste.

Deci initiatorul topicului ne intreaba daca e vreo legatura intre restante si ajutorul de caldura.
Dupa lege nu e niciuna.
Snobism inseamna altceva. Aici nu e nici urma de snobism.

Ce se petrece la primaria din orasul dv. este ridicol.
Primaria ii cere omului sa ia de la primarie ca nu e dator la ea, ca ea, primaria, sa-i acorde ajutorul.
Da, Pacala mai avea de invatat de la primaria dv. de-ar mai fi trait si-acum! :happy:
elga50, moderator
ma bag si eu...asta este... :D
1. pe cerere trebuie codul de furnizor (energie termica sau gaze);
2. codul se poate lua si de la primarie/DGASPC, in cazul in care a depus si anul trecut, pentru ca exista baza de date veche sau pur si simplu, se duce la furnizor si il cere (am avut cazuri in care administratorul a refuzat sa primeasca cererea iar persoana s-a dus la RADET, a cerut codul de client si si-a depus personal cererea);
2. nu stiu cum se va proceda in tara, dar in Bucuresti, RADET-ul doar distribuie cererile catre asociatiile de locatari iar administratorul le aduce la Directia de Asistenta Sociala (DGASPC);
3. administratorul mai are insa, o treaba in plus: sa certifice, pe fiecare cerere sau pe procesul-verbal de predare a cererilor catre Dgaspc ca persoanele din cerere sunt cele care locuiesc in apartamentele respective;
4. nu scrie nicaieri ca daca ai datorii la intretinere nu poti beneficia de ajutor;
5. am mai spus intr-o alta discutie si ma repet: chiar daca in ordonanta nu sunt prevazute acte doveditoare ale veniturilor, unele primarii vor cere. experienta anilor trecuti a fost destul de neplacuta. in urma verificarilor pe care le-am facut, pentru campania trecuta, a trebuit sa facem sistari si recuperari de sume mai mici sau mai mari, pentru caam constatat ca: nu si-au declarat toate veniturile sau aveau autoturisme (nu unul...mai multe) sau nu au declarat corect toti locatarii din apartament sau aveau mai multe proprietati etc. asa ca, anul acesta, asumandu-ne niste riscuri am hotarat sa cerem acte. ganditi-va ca vom face la 60% din cererile depuse, anchete. ganditi-va, ce se va intampla daca la ...sa zicem 20%, va trebui sa facem recuperari. faceti un calcul doamnelor si domnilor...estimam ca vom avea aproximativ 15000 cereri. anul acesta procentul de anchete a fost 3% si abia am scapat nebatuti, ca amenintari (de la cei carora le-am facut sistare si recuperare) au fost destule si...culmea cei mai recalcitranti s-a dovedit a fi in neregula.

mai este ceva...pentru zocor adeverintele de la administratia financiara si de la taxe si impozite se dau chiar daca ai datorii, dar trebuie specificat ca trebuie pentru acordarea subventiei si ...am mai aflat ca, in cazul in care nu ti le elibereaza ca ai amenzi sau impozite neplatite poti sa platesti o mica parte din ele. e o chestie pe care nu o stie toata lumea.
dianami, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutoare de caldura scazute in registrul de casa! migaste migaste am preluat administratia unui bloc si, ulterior preluarii, am constatat ca fostul administrator a scazut ajutoarele de caldura (bonul de casa eliberat de RADET ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Penalizari caldura adelinbr adelinbr buna ziua.ma confrunt cu o problema destul de grava.pe perioada verii au venit penalizari la caldura de 400-500 de lei, eu beneficiind de compensare la caldura ... (vezi toată discuția)