avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restantele catre asociatie si ajutorul de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restantele catre asociatie si ajutorul de incalzire

DACA ai datorie la ASOCIATIE ti se aproba ajutorul de caldura.
ADMINISTRATORA mia spus ca nu mi se aproba dar eu mam certat cu ea atunci ce fac duc dosarul la primarie sa mil inregistreze ptr a mi se aproba ajutorul de caldura.CUM procedez
Eu cred ca autorul topic-ului si-a clarificat intrebarile inca de la primele raspunsuri, asa ca ce discutati dvs. dupa sunt intr-adevar aspecte curente pe care atat asociatiile de proprietari cat si solicitantii de ajutoare trebuie sa le stie astfel incat cererea-declaratia pe propria raspundere sa fie completata corect incat, macar din acest punct de vedere sa nu existe motive de respingere.
Bun, la Iasi, intotdeauna aceasta actiune mareata a fost desfasurata prin intermediul DAC (dir. de asist. comunitara), furnizorul de energie termica si... as. prop., fiecare cu ”rolul” sau, asa cum de altfel s-a spus si mai sus. Observ aici doua ”curente”, unul pur teoretic si unul practic. Sigur ca actiunea sa mearga bine, adica sa-si atinga scopul, cele doua aspecte trebuiesc completate unul pe celalalt - cu toate ca legea este una singura, cerintele sunt le fel pentru toti solicitantii de ajutoare, insa vedeti, cei care au ”painea si cutitul” in mana incep sa-si intre in rol si emit tot felul de piedici/conditii si aberatii (pe langa cele puse de lege - adica sa nu fii proprietar de iaht, drujba sau mai stiu eu ce masina cu cati centimetri cubi...).
Pai sigur ca o persoana care are nevoie de acest mic ajutor la incalzire nu are bani sa-si achite nu stiu ce taxe si impozite locale. Sigur ca cei care finanteaza aceste ajutoare au tot interesul sa achite cat mai putin din suma alocata pentru ca diferenta sa se duca in alta parte - numai de ei stiuta - dar cred ca nu acesta este sensul discutiei noastre!
Oricum, trebuie sa va spun ca la noi aceasta actiune cu ajutoarele la incalzire s-a desfasurat in conditii absolut normale si de buna colaborare cu autoritatile locale, precum si cu furnizorul de energie termica care efectiv prin intermediul as. prop. calculeaza pentru fiecare solicitant cuantumul ajutorului pentru fiecare luna de iarna.
De aceea dau dreptate doamnei elga care ”lovita” de partea practica a lucrurilor a explicat cat a putut de bine cum trebuie procedat de catre toti actorii implicati in aceasta poveste pentru ca in final solicitantului de ajutor pentru incalzirea locuintei sa-i fie scazuta o parte din suma pentru incalzire repartizata de as. prop., cum se scade efectiv, cum se afiseaza, cine afiseaza, etc....
elga50 a scris:

Nu, nu poate, deoarece e nelegal.

Dar neonorarea obligatiei de achitare a cheltuielilor comune (taxa comunale) este legala?
Este legal ca ceilalti colocatari sa riste nefurnizarea unor servicii din cauza unor neplatnici?
Oare abuzul din parte unei persoane nu genereaza de cele mai multe ori efecte de contrare din partea celorlalti?
Sau mamaliga nu explodeaza decat numai atunci cind este mestecata de "altii"?

Rai platnicii sunt pedepsiti prin penalizari, prin chemari in instanta.
Adeseori aceasta neplata a obligatiilor este generata de lipsa banilor. Nu poti califica lipsa banilor, deci nici imposibilitatea de a plati ca fiind nelegala, ca atunci ar intra in puscarie toti saracii tarii. Pentru ei s-a mentinut acest ajutor pentru caldura.

Departe de a generaliza aceste situatii, v-am raspuns cumva la prima intrebare.
Oricum, administratorul nu are absolut nicio atributie in a judeca cine merita si cine nu merita acest ajutor pentru caldura. Asta e un lucru foarte clar.
:offtopic:
Cat despre mamaliga... nu prea am inteles ce legatura are cu problema pusa in discutie, dar daca vreti un raspuns la fel de general cum este intrebarea, mamaliga nu prea mai e, nu prea mai e nimic care sa poata fi numita entitate sociala cu ceva "sange-n instalatie", nu va mai faceti iluzii... !

ILUZII PIERDUTE!!!!

Din copilarie am invatat ca a fi sarac si fara bani nu este o rusine daca stii sa-ti pastrezi ONOAREA.
Onoarea se pastreaza atunci cind stii (deci esti invatat/educat) sa sti sa pastrezi balanta intre drepturi si obligatii si sa faci mereu ca aceasta balanta sa fie in echilbru, si atunci nu ai cum sa fi "rau-platnic" dovedit prin nu mai stiu eu ce instante si judecati.

Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare de caldura scazute in registrul de casa! migaste migaste am preluat administratia unui bloc si, ulterior preluarii, am constatat ca fostul administrator a scazut ajutoarele de caldura (bonul de casa eliberat de RADET ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Penalizari caldura adelinbr adelinbr buna ziua.ma confrunt cu o problema destul de grava.pe perioada verii au venit penalizari la caldura de 400-500 de lei, eu beneficiind de compensare la caldura ... (vezi toată discuția)