Pentru suma acordata pe un card de credit – obtinut numai pe baza adeverintei de salar, din 2005 - la care din septembrie 2009 - cand am ramas fara servici - nu am mai platit decat sporadic cateva luni, am primit notificare ca banca a cesionat creanta la firma GG LTD care a mandatat o alta firma sa recupereze creanta, respectiv 5.050 lei in 26 sept. si 5.147 lei in 11 oct. 2011, solicitandu-mi-se sa sun la un nr tel pentru « rezolvare amiabila » .
Adica, asa cum mi s-a spus, in conditiile in care nu achit imediat, rezolvarea inseamna : sechestru si executare silita a apartamentului parintilor (cumparat prin 1967-1968) pentru ca acolo am eu domiciliul conform cartii de identitate !
Imi poate spune cineva daca e posibil asa ceva si unde gasesc in legislatie textul de lege mentionat de ei ?
Intrucat in 2009 suma acordata de banca era 4.960 lei, cu ultima dobanda comunicata de banca 5.030 lei, cum e posibil ca in nici-o luna 26 sept-11 oct a.c. dobanda sa fie 97 lei ? E posibil sa fie vorba de acele clauze nelegale contractuale despre care am auzit la TV, si daca da, mai pot face ceva in situatia actuala ?
Creditorii nu pot sa ceara decatexecutarea silita a debitorului lor, sau a garantilor ( de altfel si ei sunt tot debitori). Daca parintii nu au garantat cu casa, sau personal creditul dvs, apartamentul acestora nu poate fi executat silit.
Nici bunurile din el nu pot fi executate, chiar daca domiciliati acolo, se prezuma ca sunt ale proprietarilor.
Faptul ca aveti domiciliul la parintii dvs.,nu inseamna ca acestia vor suferi vreo paguba de natura pecuniara, dvs. veti putea fi executat silit numai pentru bunurile proprietatea dvs. atat mobile cat si imobile, sau se va proceda la infiintarea popririi asupra veniturilor dvs.Daca sunteti insolvabil, adica nu aveti nici bunuri si nici venituri nu veti pati nimic.