avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decont TVA 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decont TVA 300

PFA platitor de TVA primeste de la un contabil (neplatitor de TVA) o factura
emisa in iulie pt serv. prestate de catre contabil catre PFA (valoarea TVA de pe
factura este 0). Factura trebuie cuprinsa in decont 300 (scadenta 25.10.2011).
Daca da, la ce rand?

Va multumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:39, 26 Octombrie 2011
Inteleg ca decontul se depune trimestrial? Atunci da, avand in vedere ca factura a fost emisa in luna iulie 2011 aceasta ar trebui inclusa in decontul aferent operatiunilor efectuate de companie in trimestrul 3.

Operatiunea se declara la randul 24 "Achizitii de bunuri si servicii scutite de taxa sau neimpozabile". Aveti mai jos extras paragraful din anexa 2 la Ordinul 183/2011 cu privire la instructiunile de completare a decontului 300:

"Rândul 24 - se înscriu informaţiile din jurnalul de cumpărări*), privind:
- contravaloarea achiziţiilor de bunuri şi servicii a căror livrare/prestare a fost scutită de taxă, neimpozabilă sau supusă unui regim special de taxă;"
Va multumesc pentru raspuns!
Bonurile de benzina (le consider ch nedeductibile) trebuie sa le trec in decontul de TVA? Am facut o incercare intr-un program contabil si acolo mi-au fost preluate aceste ch si in formularul 300. Contabilul care ma ajuta nu le-a trecut pana acum niciodata iar eu nu mai inteleg cum e corect. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Va multumesc anticipat!
pentru a nu exista diferente intre jurnal si decont, le preluati la rd. 21 si 25, dar nu le preluati la rd. 26 (practic veti scadea din total taxa deductibila, taxa aferenta bonurilor de combustibil)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl 300...taxare inversa? gina.lucia gina.lucia Buna ziua. La decl 300 TVA ...unde se trec facturile cu taxare inversa emise de mine? Multumesc. :-) (vezi toată discuția)
D394 si 300 Kolea41 Kolea41 Va rog un raspuns : se cumpara niste bunuri ce nu sunt necesare domeniului de activitate ( ex. o camera de filmat video ,la activitate agricola ) Automat ,in ... (vezi toată discuția)
Decont tva maria69 maria69 În decont TVA rd.26 achiziţii de bunuri şi servicii scutite de taxa trecem şi operaţiunile de asigurare.ªi atunci înregistrez operaţiunea respectivă ... (vezi toată discuția)