Culmea.CONTRACTUL DE LOCATIUNE a fost intocmit de consilier juridic pt locator, si a dat ok un avocat pt locatar, ambii cu vasta experienta, ceva peste 20 ani.
Doamna, nu trebuie sa ma convingeti pe mine de nimic.
Nici un moment nu am intentionat sa va conving de ceva. A-ti interpretat total eronat totul.
Credeam ca acest forum este deschis discutiilor, rationamentelor,parerilor ,opiniilor care raportate la un caz sau situatie data sa poata duce la ceva.....nu neaparat solutia optima,dar macar participantii sa aiba parte de o atmosfera frumoasa de comunicare si...''cunoastere''.
Trebuie sa-l convingeti pe judecator ca punctul dvs. de vedere e cel mai bun.
Tocmai de aceea e pus acolo. Pentru ca in fata lui vin oameni ... cu un punct de vedere care ii impiedica de cele mai multe ori (asa micut cum e) sa mai vada si punctul de vedere al altora.
Daca si judecatorul ca de altfel si altii in slujba dreptului isi inchipuie discutii cu Fat-Frumos in timpul sedintei de judecata atunci intelegem de ce justitia romana e asa bine cotata in lume (ca si la noi de astfel).
Cesiunea contractului (vanzarea dreptului de folosinta) e o poveste si vanzarea bunului (transmiterea dreptului de proprietate asupra bunului) ce face (intamplator) obiect al locatiunii e alta poveste (juridica) Daca dvs. vreti sa-l insurati pe Fat Frumos cu capra cu trei iezi... succes ... sa vedem ce-o iesi.
Poate ii explicati acest punct de vedere lui Francisc Deak.Umila de mine nu am facut decat sa citez un ''monstru al dreptului''.Tratat de drept civil .Contracte speciale.Universul Juridic.2001.Pagina 9-10.''Nu pot forma obiectul contractului de vanzare cumparare drepturile personale nepatrimoniale si cele patrimoniale care au un caracter strict persona sau care sunt prevazute de lege ori sunt contrac-tate (sau constituite prin acte unilaterale) intuitu personae.
Explicatii lui Francisc Deak povestea caprei cu trei iezi....
In privinta clauzelor care au dus la clasificarea locatiunii ca fiind incheiata intuitu personae dreptul arata ca '' transmiterea folosintei poate fi interzisa in tot sau in parte, in acest caz contractul fiind incheiat intuitu personae''.Aceasta interdictie nu se prezuma ci trebuie sa fie stipulata expres.
Aceeasi situatie pt cesiune ''cesiunea trebuie sa fie notificata locatarului sau acceptata de el prin act autentic.C.CIV. nu distinge in privinta conditiilor in care pot interveni intre cesiunea si sublocatiunea contractului de locatiune astfel incat 2 conditii sunt valabile pt ambele:
-transmiterea sa nu fie interzisa prin contractul principal,
-sublocatiunea sau cesiunea sa nu contravina conditiilor din actul principal.''- Drept civil 2008 pagina 134-135.Nominalex. Si daca autorul nu va convine va pot oferi alti '' monstri ai dreptului'' spre citare.
Omul n-a vandut nici un drept personal nepatrimonial (Cerule Mare! e o mare confuzie in capul dvs.) el a a vandut un BUN aflat in circuitul civil, iar bunul acesta era obiect al unui contract de locatiune. In anumite conditii, cumparatorul acestui bun este obligat sa respecte locatiunea consimtita de vanzator.
O fi el obligat dar trebuie sa mai vreau si eu:
-nici una din parti nu are voie sa cedeze drepturile si obligatiile prevazute in contract fara acordul celeilalte parti.
Clar nu?Asta prevede contractul meu de inchiriere.
Daca ar fi sa "aplic" confuzia dvs. urmatoarei clauze, lamuriri-ma si pe mine ce pricepeti din ea?
DIANA AVA a scris:
Cap. VIII. Incetarea si rezilierea contractului.
Prezentul contract inceteaza de plin drept fara a mai fi necesara interventia unui tribunal in cazul in care una dintre parti:
- nu-si executa obligatiile esentiale enumerate la cap v.
-cesioneaza drepturile si obligatiile sale prevazute de prezentul contract fara acordul celeilalte parti.
Caci daca-i asa cum ziceti atunci eu zic ca acest contract a INCETAT de plin drept.
A! e o alta discutie, luuunga de tot, pe marginea lui CUM a putut fi scrisa o astfel de clauza intr-un contract in care ziceti dvs. ca se dorea a fi interzisa cesiunea. (eu banuiesc - luata cu copy si paste de prin te miri ce contracte si pusa aci ca nuca-n perete). Pai daca vreau sa-i interzic cuiva ceva ii pun in schimb daune de sa-l usture-n... nu-mi tai singur craca de sub picioare cu o ... incetare de drept.
E aici va dau dreptate , e lunga discutia intradevar.....
Daca tot ziceti ca sunteti o SC poate ca n-ar fi rau ca, pe viitor, sa angajati unul-doua creiere care sa va redacteze contracte ca lumea.
Faptul că actul care atestă căsătoria celor doi sub regimul separaţiei nu a fost prezentat în copie legalizată nu schimbă cu nimic regimul matrimonial al soţilor, aceştia putînd face oricînd dovada regimului ales.
Oare care este motivul pt care nu au facut aceasta dovada pana acum?Ma intreb...?
Conventia de la Haga nu are nici o ratiune?
Notarul public nu are nici o obligatie privind asigurarea legalitatii actelor si verificarea formelor prealabile cerute de normele speciale pt validitatea actelor....?
Prin urmare, cumpărătoarea O poate face dovada acestui regim în cursul procesului.
Am raspuns.
Iar faptul că la data cumpărării imobilului nu avea domiciliu comun cu al soţului nu are absolut nicio relevanţă.
N-am afirmat eu asta cu privire la domiciliu - n-am stiut niciodata care a fost, sau daca a fost,comun sau nu, sau unde a fost domiciliul lor.
Apoi, legea aplicabilă relaţiilor patrimoniale dintre soţi este aceea de la data încheierii căsătoriei şi ea nu s-a schimbat prin separarea domiciliului soţilor astfel încît la data cumpărării să fie aplicabilă o altă lege. Ori credeţi că legea aplicabilă se schimbă ori de cîte ori se ceartă soţii? De altfel, Legea nr.105/1992 glăsuieşte limpede în art.20 al.2: legea naţională comună sau legea domiciliului comun al soţilor continuă să reglementeze efectele căsătoriei în cazul în care unul dintre ei îşi schimbă, după caz, cetăţenia sau domiciliul.
Aceeaşi lege cîrmuieşte şi regimul şi efectele convenţiei matrimoniale, precum şi posibilitatea modificării convenţiei matrimoniale, dacă soţii nu au ales o altă lege.
In lipsa de cetatenie sau domiciliu comun se aplica legea statului cu care intretin cele mai stranse legaturi sau legea statului pe teritoriul caruia au avut resedinta.
Imi pare rau doar ca mi-a cazut legatura internet pt ca v-am scris un mesaj cu multe exemple la obiect de situatii in care prin interpunerea unei sotii romance( casatorita sub regimul separatiei de bunuri, sau diverse conventii) s-au incheiat cvc mascate, in care in realitate sunt proprietari straini,reusindu-se astfel eludarea legii stiut fiind regimul aplicabil pana nu demult strainilor in cazul achizitionarii de imobile si terenuri la noi.N-am apucat sa memorez mesajul si cand mi-a cazut internetul.....am reusit sa-l pierd. De altfel nu este singura ratiune a contractului ''mascat''.
Imaginatia poate ajuta pe oricine sa inteleaga diversele tertipuri care se practica.
Astfel ca problematica deslusirii in cazul unui litigiu a adevaratului proprietar,a legii aplicabile bunurilor sotilor, a regimului ......este deosebita.
Mai ganditi-va....Sunt prea obosita sa mai explic inca odata.S-ar putea sa dispara confuziile de care vorbiti daca va aplecati mai cu sarg asupra
eventualelor situatii.....
Faceţi nişte confuzii extrem de grave. Mai mult, perseveraţi în încercarea de a dovedi că stăpîniţi materia, fără a avea vreun temei...
Doriţi opinii juridice sau vreţi doar să ne daţi lecţii?
''Las la aprecierea instantei de judecata''.....este profesional a se folosi?
Liviu S.Bordaş
~ final discuție ~