avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie: roman & moldoveanca in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie: roman & moldoveanca in Italia

Sunt moldoveanca cu actele in regula in Italia (permis de soggiorno), viitorul meu sot e roman. De care acte avem nevoie pentru a ne casatori, fara a merge in Romania sau in Moldova? E posibil sa facem inregistrarea casatoriei la consulatul Roman?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 11:08, 15 Octombrie 2011
Pt. sot :buletinul, certif de nastere, adev medicala,
pt.dvs.pasaportul, certif de nastere legalizat la notar daca e in limba romana, daca nu trebuie sa fie tradus si legalizat, adeverinta medicala si adeverinta de cutuma pe care o luati de la Chisinau sau certificat de stare civilă eliberat de org.de stare civilă din Rep.Moldova valabile 3 luni de la emitere, o declaratie pe proprie raspundere data la notar in care sa specificati si numele pe care doriti sa-l purtati in casatorie, daca aveti sau nu conventie matrimoniala, iar daca nu stiti limba romana va trebuie un interpret.
Ce sa inteleg eu, El Roman din Romania, iar tu Rusoaica din RPM... tu nu esti tot romanca, indiferent unde te nasti ca nationalitate RomanaX-(
Lycidas a scris:

Ce sa inteleg eu, El Roman din Romania, iar tu Rusoaica din RPM... tu nu esti tot romanca, indiferent unde te nasti ca nationalitate RomanaX-(


Care este nedumerirea dvs? Cetatenia e una, iar nationalitatea e alta. Cetateanul poate sa fie moldovean si sa se declare de nationalitate romana. Nu exista nici o problema.

pentru silvia5-puteti sa va casatoriti la ambasada sau consulatul Romaniei, oriunde v-ati afla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria dintre o moldoveanca si un roman lazarcorina lazarcorina vreau sa va rog sa-mi raspundeti la o intrebare : iubitul meu este romin iar eu sunt din moldova si vrem sa ne casatorim la primarie in Vaslui vrem sa stim de ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetățean albanez în românia lululili lululili Bună ziua ! Aș dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru un cetățean albanez să încheie casatorie cu o romancă pe teritoriul țării noastre si ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean roman cristinna-86 cristinna-86 Sint cetatean moldovean, vreau sa ma casatoresc in romania cu un roman, mi sa cerut o dovada de la autoritatile locale, in cazul in care exista conventie intre ... (vezi toată discuția)