avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anvelope de iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anvelope de iarna

Buna ziua.

Va rog sa ma lamuriti cu privire la aceste modificari: www.avocatnet.ro/content/art... :
- se specifica anvelope de iarna, exista undeva in legi o detaliere specificatiilor acestora dupa care poate fi controlata masina daca e in regula sau nu dpdv al anvelopelor, deoarece aud/vad dezbateri despre M+S, all seassons etc.
-in ordonanata se specifica:
"Inspectia, controlul si supravegherea modului de respectare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta, precum si a prevederilor normelor si reglementarilor prevazute de aceasta se efectueaza in trafic si la sediul operatorilor de transport/intreprinderilor de catre inspectorii de trafic si/sau personalul autoritatii competente imputernicit in acest scop". Cine sunt acesti inspectori de trafic (controalele RAR existente pe drumurile tarii) si cine pot fi imputerniciti (politia rutiera romana) ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 13:40, 15 Octombrie 2011
Gasiti tot ce va intereseaza in directiva 92 / 23 / CE . Cei imputerniciti sa verifice respectarea acestor reglementari in trafic sunt atat politia rutiera cat si inspectorii de trafic ai ARR.
Buna ziua.
Multumesc pentru directiva.
Despre politia rutiera, sunteti sigur de raspuns? Nu se specifica ca ar avea competente.
RAR-ul are in componenta muncii acest obiect, politia rutiera nu.

Cu stima.
De obicei umblă în tandem. ªi atunci nu se mai pune problema competenţei, cei de la rutieră te opresc şi cei de la ARR constată şi îţi dau amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul de control in trafic?? silesax silesax buna seara ,sint dintr-o localitate din br .pina acum 2 saptamini pe soseaua din localitate era debandada fiecare conducea cit mai taretot ce avea ,indiferent ... (vezi toată discuția)
Cine verifica tipul de anvelope cu care este dotat autoturismul? tuvasile tuvasile In legea 161/2011 se precizeaza: [quot]3. La articolul II punctul 1, alineatul (1) al articolului 56 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. ... (vezi toată discuția)
Cine poate opri un autoturism in trafic? doar politia? BG BG Va rog sa-mi spuneti daca in trafic poti fi oprit de o alta autoritate decat Politia Rutiera! Ex. Jandarmeria, ARR, Armata, etc. Ce se intampla daca nu ... (vezi toată discuția)