avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie la sanatate la vanzarea unui imobil in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie la sanatate la vanzarea unui imobil in cazul unei persoane salariate

As dori sa stiu daca trebuie sa platesc contributia la sanatate si pentru venitul obtinut din vanzarea unui imobil ( case), mentionand faptul ca sunt salariat la stat si platesc contributia la sanatate din salariul lunar???
Mltumesc!
Cel mai recent răspuns: psorinp , utilizator 08:26, 21 Octombrie 2011
Va recomand Codul fiscal, Cap. 8^1 - Venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal. Aici se incadreaza venitul obtinut de psorinp.
Ca o completare, vanzarea unui imobil nu poate fi considerata activitate independenta atata timp cat este un eveniment singular. Pentru a fi considerata fapta de comert ar trebui sa se desfasoare cu caracter de regularitate.
Art 11 sectiunea a 5-a Ord 617/13august 2007 se spune ca o persoana are obligatia platii contributiei asupra veniturilor realizate din cedarea folosintei bunurilor....NUMAI in cazul in care nu realizeaza venituri de natura celor prevazute la art. 257 alin. (2) lit. a) - d) din Legea nr. 95/2006.
art. 257 alin. (2) lit. a) spune de venituri din salariu , fiind si cazul meu deci NU am de plata nimic in plus fata de retinerea din salariu. VA multumesc de ajutor.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuþia la casa de asigurãri de sãnãtate veronica mazarache veronica mazarache Un pensionar care obține venituri din închirieri de bunuri și plătește la fisc taxe trebuie să plătească și contribuția la casa ... (vezi toată discuția)
Cass pers activitati independente lore33 lore33 Buna ziua! As dori si eu cateva informatii, am cateva proprietati in inchiere, anul trecut am fost in sistem de forfetare, anul acesta ca am depasit 5 ... (vezi toată discuția)
Impozit la casmb - ctr inchiriere VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca trebuie sa platesc impozit la CASMB in cazul in care declar la fisc un contract de inchiriere apartament. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)