avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diferențe între regimurile matrimoniale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diferențe între regimurile matrimoniale

Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111?

- regimul in comunutate de bunuri
- regimul in separatie de bunuri
- regimul in cinventie de bunuri

am divort cu nevasta si m-a intrebat la tribunal despre asta si nu stiu ce sa le zic!
va rog sa ma ajutati

Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
ContSters219511, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 19:17, 23 Octombrie 2011
Orice mentiune ar face se anuleaza prin hotararea instantei. Daca face o mentiune in CF mergeti la ei si cereti radierea mentiunii pentru ca respectivul bun nu este parte a comunitatii.
imi dai nr d-tale de tel s ate sun daca mai am probleme?
Art. 49
Daca se constata ca cererea de inscriere in cartea funciara nu intruneste conditiile legale, se va respinge printr-o incheiere motivata. Despre respingerea cererii se va face mentiune in registrul de intrare, in dreptul inregistrarii acesteia, precum si in cartea funciara.

Art. 50
(1) Incheierea se comunica celui care a cerut inscrierea sau radierea unui act sau fapt juridic, precum si celorlalte persoane interesate potrivit mentiunilor din cartea funciara, cu privire la imobilul in cauza, in termen de 15 zile de la pronuntarea incheierii, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data inregistrarii cererii.
(2) Incheierea de inscriere sau de respingere poate fi atacata cu plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la biroul teritorial. Plangerea impotriva incheierii se depune la biroul teritorial si se va inscrie din oficiu in cartea funciara. Oficiul teritorial este obligat sa inainteze plangerea judecatoriei in a carei raza de competenta teritoriala se afla imobilul, insotita de dosarul incheierii si copia cartii funciare.
(3) Hotararea pronuntata de judecatorie poate fi atacata cu apel.
(4) Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila se comunica, din oficiu, biroului teritorial de catre instanta care s-a pronuntat ultima asupra fondului.
(5) Inscrierea facuta in temeiul acestei hotarari judecatoresti isi produce efectele de la inregistrarea cererii de inscriere la biroul teritorial.
(6) In cazul respingerii plangerii prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, notarile facute se radiaza din oficiu.


Poti sa imi trimiti un mesaj pe forum sub poza mea un buton cu ?cerere consultanta? daca mai ai nevoie de informatii.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
klewos, utilizator
multumesc alex munteanu, esti un avocat foarte bun, o sa intru cu incredere in consultanta asa cum ai zis d-ta. noapte buna
esti un avocat f bun daca nu mai vorbsti in limba pasareasca
explica-mi motamo dc in 10 oct anul curent, nevasta s=a intabilat pe jumatate din apartamentul meu?!

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
E posibila cumparare bun de catre un singur sot? AntiSecretare AntiSecretare Exista 3 regimuri matrimoniale: * Regimul comunității legale; * Regimul separației de bunuri; * Regimul comunității convenționale. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)