avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul din concubinaj

Tatal lui nu a vrut de la inceput copilul,m a parasit cand eram gravida,m am descurcat singura,nu mi a dat absolut nimic(am si martori ca l am crescut singura).Acum copilul are 2 ani.In iunie anul trecut au aflat parintii lui de copil,iar eu din bunavointa l am mai dus pe la ei si l am mai lasat pe la ei pe perioade scurte de timp!perioade in care tatal sau tot nu a fost prea interesat!acum dupa 2 ani de zile el incepe sa aiba pretentii asupra copiluli si asta doar pentru ca parintii lui il vor pe copil,find primul nepot!si au pretentii sa l duc pe weekend la ei de ziua lui si exagereaza pentru ca in primul rand e dreptul tatalui nu al lor.
precizez k am facut greseala sa l trec pe numele tatalui si acum ma lovesc de piedica asta peste tot!
Tatal sau este un om iresponsabil,vrea copilul pt ei doar pt a ma santaja pe mine pentru ca am acum o noua relatie.Eu nu pot pleca cu copilul nicaieri pt ca se opune el,de fapt ai lui se opun!
Am sa fac o hotarare de incredintare a copilului,dar vreau una exclusiva pentru ca:
-copilul nu este atasat sufleteste de el,pentru ca nu s a ocupat deloc de cresterea lu,si mi se par absude pretentiile pe care le au ei din moment ce nu ajuta cu nimic la cresterea copilului si tot ce face face de fatada;
-nu mi se pare normal ca la 2 ani sa plece din oras la 160km si sa ramana la ei doar pt ca asa vor ei din ambitie
-eu i am facut un program alimentar,iar acum ca a mai crescut este atasat f tare sufleteste de mine si nu doarme fara sa l adorm eu
-fiind un iresponsabil,nu are idee cum sa se comporte cu un copil mic pentru ca nu a fost mai deloc in preajma lui mi se pare absurd sa las copilul singur cu el
Nu mi se pare normal sa l intereseze de copil doar pt ca ai lui nu vor sa si piarda urmasul,de aceea vreau sa aiba legaturi cat mai rare cu el.In plus copilul s a atasat f tare de barbatul cu care am o relatie de un an de zile(de cand avea copilul un an),ii spune lui tata,si e la o varsta frageda la care e usor influentabil!ce va crede copilul?
Cum sa fac?????
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2008
ramonab, utilizator
m am exprimat eu gresit:"> de fapt voiam sa scriu ca nu doarme fara sa fiu eu in preajma,fara sa l adorm eu!Copilul cum mergea la bunici o saptamana imi era agitat,nu mai bea lapte deloc,iar la un an si ceva un copil asa mic mananca slanina si ceapa????plus ca l au invatat sa mi spuna pe nume,nu mama!!!!nu mi convine ca acum dupa ce a mai crescut copilul el il vrea!si acum a mai crescut,realizeazza mai multe,cand ma imbrac sa plec ,cand il las la cresa si plange f mult.Si evident peste cateva luni intentionez sa plec cu minorul in spania pe o ;perioada mai indelungata de asta ma zbat
Deci copilul doarme fara dv. E bine, atunci nu e un impediment!
La cresa plange, dar il lasati... Uun alt argument p[entru tata!
Faptul ca dv. nu va convine ca tatal vrea o relatie cu copilul sau este un lucru negativ, poate cel mai rau dintre cele aratate! Ca sa nu mai subliniez ca ba nu-l vrea tatal, doar bunicii, ba il vrea si asta nu va place! :-/

Nu inteleg de unde era evoident ca vreti sa parasiti tara mai mult cu minorul! Dar e evident ca, in acest caz, aveti nevoie de hotarare de incredintare! Ca sa nu spun ca, in situatii de gen, daca nu mergeti legal cu acel copil, cu niste conditii decente, celalalt parinte poate cere reincredintarea!
Si daca vreti sa plecati cu minorul, de ce tatal sa nu aiba o relatie cu el, macar pana atunci? :O

Tare imi e greu sa inteleg ce anume urmariti, iar instanta va incerca sa descopere acelasi lucru. L-ati lasat si cate o saptamana la bunicii din partea tatalui si acum nu vreti program nici 2-3 zile? :stunned:
Draga Ramona,

Eu nu sunt avocat si nu iti pot da sfaturi juridice, mai ales ca problema ta nu e juridica. E mai degraba psihologica, afectiva.
E normal sa nu-ti placa ideea de a-ti lasa copilul in continuare cu tatal sau si cu parintii lui, din moment ce nu te mai leaga de acel barbat sentimentele de odinioara. Dimpotriva. Din ce spui tu rezulta ca ce simti pentru el nu e deloc pozitiv, ceea ce e, inca o data spun, absolut normal, altfel ati fi inca impreuna.
Dar nu mai esti singura acum. Exista si copilul, iar el are drepturi, nevoi si interese care trec cu mult peste preferintele tale. Are nevoie de tatal sau biologic (si asta nu are legatura cu relatia cu tatal adoptiv) si are nevoie de bunici, de toti bunicii. Eu unul mi-as da ani din viata ca sa-mi mai vad vreunul din bunici traind si sa mai stam odata de vorba.
Inainte de a asmutii avocatii in sanul familiei, gandeste-te bine, eventual vorbeste si cu un psiholog (daca ori fi la noi vreunii buni). Da, barbatul acela nu mai merita sa fie cu tine dar copilul merita sa-si cunoasca ambii parinti, buni ori rai, si are nevoie de toti cei care il iubesc. Sunt parinti care isi neglijeaza copilul si celalalt incearca pe orice cale sa-i faca sa-i acorde atentie copilului, sa-l viziteze, sa vorbeasca. Iar tu vrei sa-i tai legaturile cu tatal sau?
Am mai intalnit cazul ca iti spune pe nume dupa vizitele la bunici. E normal daca te gandesti putin: bunicii iti spun pe nume cand vorbesc despre tine, nu iti spun mama, desigur. Iar copilul asociaza numele tau cu tine. Nu inseamna ca il invata prostii. Crezi tu ca micutul te iubeste mai putin daca iti spune pe nume?
Mai gandeste-te. Eu nu m-as impotrivi dorintei lor de a-si vedea fiul si nepotul, caci e o dorinta pornita din dragoste. Impotrivirea ta din ce vine oare?
evident ca ma impotrivesc si nu mi se pare normal deoarece ei au foarte multi bani si ma santajeaza cu chestia asta ca sa-mi forteze mana sa ma intorc la fiul lor!!!eu nu pot sa inteleg de ce tatal natural are toate drapturile cand 2ani de zile nu a ridicat un deget pt copilul lui,din contra imi scria mesaje sa ma sinucid sa poata scapa de mine si chestii de genul acesta!si mi a spus clar ca el va face tot posibilul sa ma distruga pt ca i am facut un copil pe care nu si l doreste!numai pt asta face tot ce face!se razboieste cu mine pt a mi da o lectie!pt ca stie ca eu vreu sa plec din tara la mama mea si ar prefera sa stau aici pt a ma vedea distrusa!eu ce sa fac?!mama mea nu are dreptul sa l vada daca bunicii lui cer asta?eu nu am dreptul sa mi refac viata?trebuie sa stau aici sa fiu in continuare legata de un om,sa traiesc asa doar pt a se razbuna el!repet ca pe el chiar nu il intereseaza copilul!bunicii lui sunt cei interesati!!!
sistemul judecatoresc roman prefera sa calce in picioare o mama care a renuntat la tot pt copilul pe care si l a dorit si l a crescut singura doar pt greseala de a l trece pe tatal natural in acte????tatal natural care sta la doua blocuri de copilul sau si nu are timp sa l vada?si brusc devine interesat cand afla ca ar putea sa ne fie mai bine si sa plecam la mama mea???vi se pare normal asa ceva???
Nu, dar nu mi se pare normal nici ca dv. sa va razbunati pentru situatia pe care ati creat-o si prin contributia dv., sa va razbunati deci pe acel copil...
Daca tatal nu-l vrea, nu vad de ce va agitati atat...
Dar daca tot nu-l vrea, de ce va impotriviti la o relatie a copilului cu el, ca nu e logic... Adica: eu nu vreau sa-l ia tatal acasa pentru ca tatal nu vrea sa-l ia! :O Vi se pare logic, pentru ca mie imi pare ca undeva e o problemuta??...

Oricum, nu vad ca dv. sa reveniti la sentimente mai bune, din pacate pentru copil...
Sa fie fericit va doresc!

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Perioada care ii revine tatalui sa stea cu copilul letitziaS letitziaS Buna ziua. Am un copil de 2 ani,iar eu si tatal copilului nu suntem casatoriti. In urma diferitelor neintelegeri intre noi, eu consider ca o despartire ar fi ... (vezi toată discuția)
Contact minor cu toate rudele de gradul 1 etc... Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara, La acordarea dreptului de vizita parintelui necustodian, cum apreciaza instanta dreptul copilului de a avea contact cu toate rudele de gradul 1 ... (vezi toată discuția)