avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare pierderi de apa rece si calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare pierderi de apa rece si calda

In ultima perioada de timp in asociatia noastra de proprietari au fost constatate diferente intre contorul general si suma contoarelor individuale, de apa rece si calda, adica "pierderi" in retea, de cca 35-40%. Cum trebuie repartizate aceste diferente de consum, cu precizarea ca in adunarea generala nu s-a luat vreo hotarare in acest sens, si care ar fi baza legala?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:29, 21 Octombrie 2011
Verificati pentru inceput daca vecinii raporteaza cantitatea corecta. Ulterior o repartizati in sistem pausal. Va recomand sa schimbati urgent tevile.
Corect e s-o repartizati in functie de cota parte indiviza. Orice pierdere se repartizeaza astfel, inclusiv cele de apa.
Corect este ca asociatia sa adopte un sistem, un regulament de gestionare a consumului de apa.
Modul de repartizare a diferentelor sau pierderilor de apa poate fi stabilit de comitetul executiv, adoptat intr-o sedinta de comitet si aplicat unitar pentru intreaga asociatie.
In adunarea generala, daca sunt solicitari de modificare a acestui regulament, se pot pune in discutie si prin hotarare a adunarii generale se poate imbunatati.
Pierderile si diferentele de apa pot avea cauze diverse (avarii, sustrageri, diferente de precizie a apometrelor, consumuri pentru proprietatea comuna...).
De aceea si repartizarea acestora trebuie sa se faca dupa mai multe criterii si in anumite limite. Astfel se poate, de exemplu, ca 30% din pierderi sa se repartizeze pe numar de persoane, 30% proportional cu consumul masurat de apometrele individuale, 40% pe cota indiviza s.a.m.d.
Gasiti, aici pe avocatnet, un alt model concret, aplicat in asociatia noastra de peste 3 ani si va garantez ca nu am avut probleme, contestatii sau nemultumiri aplicandu-l.
www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de apa mai mare decat rezultatul citirii apometrelor Elidor Elidor Am primit factura de apa la Asociatie si valoarea este mai mare decat calculul facut dupa citirile apometrelor individuale. Intrebare: cum se imparte ... (vezi toată discuția)
Divergente intre asociatie si reprezentantul primariei jordella jordella Buna seara, Adunarea generala a asociatiei a decis cu majoritate de voturi ca pierderile de apa din condominiu sa fie impartite in mod egal pe apartament. ... (vezi toată discuția)
Apa la pausal brgp123 brgp123 Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma lamureasca cineva in urmatoarea problema: In scara unde locuiesc nu exista absolut nici un proprietar fara apometru - ... (vezi toată discuția)