avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vesnica streasina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vesnica streasina

Buna ziua ,
Imi construiesc o casuta si langa casa vreau sa construiesc o anexa de 10-15 m lungime.(camera centralei , spatiu de depozitare lemne , un gratar....etc).
pana acum nimic deosebit , numai ca am intrat in polemica cu sotia care vrea ca streasina sa curga spre vecini care oricum au constructii provizorii pe "granita" .
ca sa fiu mai explicit....voi face un gard de BCA intre mine si vecinul nostru , pe o portiune de gard voi inchide capetele ca sa pot face doua camere?(pe un cap centrala si pe celalalt capat o toaleta)
INTREBAREA MEA ERA .....POT FACE ACOPERISUL PE GARD CU PANTA SPRE VECINI , PUNANDU-I JGHEAGURI SI BURLANE PENTRU A NU CADEA APA LA EI IN CURTE????????????
ASTEPT RASPUNS CONCRET FARA "ALINIATE SI ARTICOLE"...MA INTERESEAZA SA STIU DACA SE POATE AJUNGE LA UN CONSENS LEGAL SA-I SATISFAC OBSESIA SOTIEI CARE SPUNE CA EA DC NU POATE SA-SI CONSTRUIASCA LA LIMITA PROPRIETATII SI EI POT SA AIBA SERE , SI CONSTRUCTII PROVIZORII LA LIMITA PROPRIETATII
VA MULTUMESC MULT SI ASTEPT UN RASPUNS RAPID DEOARECE TREBUIE SA IAU O DECIZIE , TREBUIE SA INCEP CONSTRUIREA ANEXEI SI CRED CA TIMPUL(VREMEA) NU MA MAI AJUTA FOARTE MULT.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 13:31, 24 Octombrie 2011
"Consens legal" fara articole? :O

Cod civil, art. 611 Picătura streşinii
Proprietarul este obligat să îşi facă streaşina casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.


Sa nu depasiti linia de hotar – cu sau fara jgheab - ca s-ar putea sa nu le placa vecinilor. Avand in vedere ca abia acum construiti ar fi bine sa procedati astfel pentru a nu avea neplaceri.

Poate ar trebui sa luati in seama si dispozitiile art 612 cod civil: Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic
.

Vecinii au constructii provizorii pe hotar… Adica, le e usor sa le demoleze.




:oops:
Din regulamentul forumului:
1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Probleme casa pe hotar-geamuri,burlane si streasina Raducu16 Raducu16 Buna ziua, vreau sa stiu daca este legal ca pe o casa aflata pe hotar sa pui: 1. geamuri cu deschidere spre curtea vecina 2.burlanele de scurgere de la ... (vezi toată discuția)
Locuinta cu un etaj- distanta legala dintre cladire si gardul vecinului? pomohaci555 pomohaci555 Care este distanta legala dintre constuctia cu un etaj si gardul unui vecin???Multumesc. (vezi toată discuția)