avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Accesarea fara drept a corespondentei electronice
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Accesarea fara drept a corespondentei electronice

Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda.
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 20:30, 4 Decembrie 2011
emil6702 a scris:

Mai e totusi o problema: cum naiba a pus mana pe parola dvs de acces la contul de e-mail? Banuiesc ca a si inlocuit-o, nu-i asa?

Exista vreo 2 metode simple de a "face rost" de aceste parole si ar fi bine ca lumea sa le cunoasca si sa se fereasca de ele:
1. Cineva care te cunoaste foarte bine si iti cunoaste datele personale, inclusiv ar putea ghici raspunsurile la intrebarile de control.
2. Printr-un keylogger(este un virus care monitorizeaza tastatura) instalat direct pe calculatorul victimei.Acest virus se poate instala si pe partitia D al computerului, deci atunci cand reinstalati sistemul de operare. ar fi bine sa formatati toate partitiile, nu doar cea pe care se afla windows-ul (in general pe C).


Deci,in primul rand va multumesc tuturor pentru sprijin.In al 2 lea rand pot sa va spun ca am incercat pe toate caile sa le recuperez si intr-un final am reusit prin bunavointa prostului ce n-a avut ce face.Cat despre spart parolele....eu am niste parole care n-au nici o legatura cu datele mele,raspunsurile intrebarilor de securitate n-au nici o legatura cu intrebarea in sine...pun intrebarile pe care mi le doresc dar raspunsurile n-au nici cea mai mica legatura cu intrebarea.Insa cred ca sunt mai multe tehnici de spargere a parolei in afara de cele 2 mentionate si va spun si de ce.Pentru ca cineva sa iti instaleze un keylogger in PC trebuie ori sa aibe acces la acel computer,ori sa trimita un fisier prin care cel ce-l primeste sa-l salveze.Mie mi-a spart acum un an,o tipa un pic bolnava psihic si un pic mai mult frustrata,2 conturi de messenger si facebook-ul de pe una din adrese....Nu ma intrebati cum a facut,ca la calculatorul meu n-a ajuns niciodata,cat de mult si-ar fi dorit ea si 2...n-a avut cu mine vreun schimb de fisiere pe net sub nici o forma.Acum stau si ma intreb:Cum a facut S C A R B A???
Am citit pe net o gramada de articole si ...peste tot,toti spun ca nu exista ca cineva sa "sparga" o parola,doar s-o ghiceasca.Eu va spun din propie experienta ca se poate si se poate foate usor pentru cei ce se pricep in domeniul asta.Tehnici sunt multe,dar sunt pt cei ce stiu sa "opereze"...fara a se mai chinui sa-ti nimereasca parola,fara sa incerce raspunsurile corecte la vreo intrebare.
Legenda cu imposibilitatea spartului parolelor este exact ca aceea cu Diavolul la o sedinta de spiritism la care a fost solicitat sa spuna ceva si acesta a zis : "Nu exist!". Cel mai probabil ati avut in browser bifata optiunea sa va retina automat parola, ceea ce se putea intampla cu toti cei care au accesat calculatorul dvs. sau cu dvs daca v-ati conectat la un alt calculator cu aceeasi optiune. Nu mai va luati de nebuni caci nici nu banuiti ce capacitati au si controlati-va violenta in limbaj!
beatrice88 a scris:
peste tot,toti spun ca nu exista ca cineva sa "sparga" o parola,doar s-o ghiceasca.Eu va spun din propie experienta ca se poate si se poate foate usor pentru cei ce se pricep in domeniul asta.


Faceti o confuzie. Teoretic exista 3 posibilitati de a "sparge o parola": la nivel de server, la nivel de client sau in timpul secventei de autentificare, adica atunci cand parola este transmisa de la client la server, daca aceasta transmisie nu este securizata. Cei care afirma ca nu se pot "sparge" parole au dreptate, dar fac referire exclusiv la serverele care pastreaza parolele criptate. Yahoo (si in general orice furnizor de servicii informatice care se respecta) nu stie parola Dvs. De aceea daca uitati parola, nu o primiti in mail in clar, ci vi se ofera optiunea de a o schimba, cu conditia sa introduceti datele secundare de identificare. Sa spunem ca unui "hacker" nu ii este imposibil sa obtina fisierul de parole de pe un server, insa din pacate efortul e inutil (de ex, aici ar putea fi stocata parola dumneavoastra, o puteti citi cu voce tare? => [ link extern ] )

Din pacate pe partea de client lucrurile nu sunt la fel de sigure, pt. ca in general aplicatiile uzuale pastreaza parolele in clar (text), iar in aceasta situatie e intr-adevar relativ simplu sa "spargi o parola", desi sintagma e usor inexacta, pentru ca nu e ... nimic de spart.

Alte discuții în legătură

G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Blocare cont yahoo conpama conpama Stie cineva cum pot denunta o pesoana care imi foloseste ilegal o adresa / cont de yahoo, dandu-se drept eu? Mentionez ca mi-a spart parola si a modificat ... (vezi toată discuția)
Conturi sparte de hackeri alinarms alinarms mi s-au spart toate conturile yahoo de catre hackeri, un singur cont am reusit sa il recuperez. cineva are acces permanent la PCul meu. ieri mi-a instalat ... (vezi toată discuția)