avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate fara certificatul de casatorie - ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate fara certificatul de casatorie - se poate?

buna ziua,ptr ca mi-a expirat cartea de identitate si nu am certificatul de casatorie (fiind pe rol dosarul ptr divort),am mers la tribunal si am facut cerere ptr a-mi se elibera dar nu mi-a fost aprobata de judecator,ce mai pot face? momentan am carte de identitate provizorie dar nu ma pot folosi de ea,majoritatea institutiilor nu vor sa o recunoasca ca un act de identitate!
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 15:19, 29 Octombrie 2011
solicitati instantei certificat de grefa care sa ateste ca pe rol se afla dosarul nr... avind ca obiect divort parti dvs. si sotul inca sot cu termen urmator in data de..
aveti inca o copie a certificatului de casatorie?
depuneti aceste acte la evidenta populatiei, ar trebui sa accepte si sa va emita carte de identitate
daca la ghiseu nu reusiti mergeti in audienta la seful directiei ev. populatiei locale din primarie
multumesc
Cu cartea de identitate provizorie va prezentati la starea civila de la locul incheierii casatoriei sau la starea civila de la locul de resedinta/domiciliu si va scoateti un nou certificat de casatorie. Apoi, cu toate celelalte documente in original si copie xerox, inclusiv cu noul certificat de casatorie(plus taxe) va prezentati la evidenta persoanelor si va faceti carte de identitate.
Nici un lucrator de evidenta nu va lua in considerare doar copia certificatului, in lege scrie ca trebuie sa va prezentati cu certificatul in original iar lucratorul de evidenta trebuie sa certifice copia prin aplicarea stampilei "conform cu originalul", semnand copia si trecand pe acesta data la care a fost prezentata la dosar.
La certificatul de casatorie au dreptul ambii soti, deci puteti solicita pe baza cartii de identitate provizorii eliberarea unui nou certificat. Dupa care urmati sfaturile lui bep.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte carte de identitate provizorie irinabob irinabob buna ziua,care sunt documentele necesare ptr schimbarea cartii de identitatea,stiu ca e nevoie sa-mi fac una provizorie deoarece certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
a pierdut cartea de identitate si certificatul de nastere! cum poate scoate obtine alte acte? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a obtine certificat de nastere si CI in cazul pierderii acestora? va multumesc! (vezi toată discuția)
Carte de identitate,certif.de casatorie in sua ili47 ili47 Situatia : cetatean roman stabilit in SUA ,casatorit tot in SUA ,are Carte de Identitate provizoriu in Romania ,unde scrie lipsa certif de casatorie .Am ... (vezi toată discuția)