avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract individual de munca

daca am o suspendare a contractului individual de munca cu acordul partilor (cerere de concediu fara plata) cum e corect sa documentez acest lucru? In afara de cererea salariatului trebuie facuta si o decizie interna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:57, 1 Noiembrie 2011
suspendarea trebuie declarata in REVISAL deoarece constituie o perioada ce nu se ia in calcul la vechimea in munca, contributiile la stat aferente acestei perioade nefiind platite. deci cfs este o suspendare a cim si prin urmare se declara in revisal.
mopy a scris:

suspendarea trebuie declarata in REVISAL deoarece constituie o perioada ce nu se ia in calcul la vechimea in munca, contributiile la stat aferente acestei perioade nefiind platite. deci cfs este o suspendare a cim si prin urmare se declara in revisal.

Suspendarea c.i.m. nu este obligatorie in cazul CFP-ului ... numai daca se decide suspendarea in astfel de cazuri , atunci se completeaza si de transmite prin REVISAL

Ce ar trebui sa cuprinda un astfel de registru de decizii de suspendare? Este necesara si intocmirea "Deciziei de incetare a suspendarii" ? In caz afirmativ, se pot inregistra in acelasi registru cu suspendarile?
Este vorba despre un singur registru de evidenta a deciziilor emise anual in unitate.
Acest registru va cuprinde toate deciziile emise,fie ca sunt decizii de suspendare a cim,de incetare a suspendarii cim,de concediere,de incetare a cim din orice alt motiv,de sanctionare,de constituire comisii ,cum ar fi cea de inventariere,de delegare de responsabilitati cu caracter temporar,etc.
Registrul va cuprinde nr. ,data emiterii si continutul deciziei.
Ex: decizia nr.1 07 /01/2012 prind suspendarea cim al angajatului x in perioada .....pt....
nu mi-e clar. daca nu declar in revisal de unde reiese ca a fost in cfp in perioada respectiva si ca nu a contribuit la plata darilor catre stat? intr-adevar in codul munciii nu zice ca e obligatoriu, dar cred ca-mi lipsesc niste informatii. So, cum e cu cfp-ul daca nu-l declar in revisal?

Alte discuții în legătură

Concediu fara salar carmen-ioana carmen-ioana buna ziua as dori sa stiu daca unul din angajatii firmei a avul liber luna februarie si se mai poate face acuma o cerere de concediu fara salar si daca ... (vezi toată discuția)
C.o. fara plata -revisal silvia99 silvia99 d.p.d.v al angajatorului- cum se inregistreaza in revisal concediul fara plata? in cazul unei angajate care pleaca in strainatate 2-3 luni multumesc! (vezi toată discuția)
Cfp se inregistreaza obligatoriu in revisal? lylyan lylyan Buna ziua Daca salariatii au cfp este obligatorie decizie de suspendare/reluare si inregistrarea in revisal? Nu poate fi acordat cfp fara suspendarea ... (vezi toată discuția)