avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract individual de munca

daca am o suspendare a contractului individual de munca cu acordul partilor (cerere de concediu fara plata) cum e corect sa documentez acest lucru? In afara de cererea salariatului trebuie facuta si o decizie interna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:57, 1 Noiembrie 2011
Cititi totusi aici un studiu de caz care in opinia mea lamureste in ceea ce priveste suspendarea cim pe perioada cfp.
[ link extern ]

"Legea nu a acordat partilor raportului de munca optiunea de a alege in sensul suspendarii sau nu a CIM odata ce cazul de suspendare a intervenit. Astfel, in speta, odata cu intervenirea cazului de suspendare, respectiv acordul partilor privind concediul fara plata, se va produce si suspendarea CIM"


Asadar,contractul de munca se suspenda cf. art54Codul Muncii cand exista o cerere de cfp aprobata.Suspendarea se inregistreaza si se transmite in REVISAL.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Chiar asa? ... poate cel care a scris acel material din care ati citat nu face deosebirea dintre o norma imperativa si o norma dispozitiva ...

Legea chiar a acordat aceasta posibilitate partilor de a decide sau nu suspendarea c.i,.m. in cazul CFP ....

Art.54 C.mun. : Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale. ... prin urmare, nu exista obligatia de a se suspenda...

Atunci ,in mod similar ar trebui sa interpretam si :
-prevederea art.52(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii,...
-prevederea art.51(1)Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii.....,
Adica in toate stuatiile cuprinse la cele 2 art. nu ar fi obligatorie o suspendare a cim,si sa deducem ca doar in cazul situatiilor prevazute la art.50 avem de-a face cu o suspendare obligatorie.
Exact in acele situatii legiuitorul a lasat la latitudinea angajatorului sa decida suspendarea c.i.m. ... in cazul situatiilor prevazute la art.50 C.mun. suspendarea este obligatorie. aceasta opereaza ope legis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara salar carmen-ioana carmen-ioana buna ziua as dori sa stiu daca unul din angajatii firmei a avul liber luna februarie si se mai poate face acuma o cerere de concediu fara salar si daca ... (vezi toată discuția)
C.o. fara plata -revisal silvia99 silvia99 d.p.d.v al angajatorului- cum se inregistreaza in revisal concediul fara plata? in cazul unei angajate care pleaca in strainatate 2-3 luni multumesc! (vezi toată discuția)
Cfp se inregistreaza obligatoriu in revisal? lylyan lylyan Buna ziua Daca salariatii au cfp este obligatorie decizie de suspendare/reluare si inregistrarea in revisal? Nu poate fi acordat cfp fara suspendarea ... (vezi toată discuția)