avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum pot fi sigur de seriozitatea unei firme, despre ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum pot fi sigur de seriozitatea unei firme, despre care nu stiu absolut nimic?

Buna seara, am gasit un anunt intr-un ziar in care scrie ca angajeaza persoane pentru munca la domiciliu ( insirat margele, confectionat felicitari etc. ). Asa ca am trimis la acea adresa o scrisoare cum ca as fi interesat ( mentionez ca in ziar nu era niciun numar de telefon la care sa pot suna ). Dupa cateva zile, am primit un plic de la acea firma cu mai multe "detalii". Acele "detalii" tineau de un calcul facut de ei, despre cat as putea sa castig pe luna din aceasta treaba, rezultatul fiind peste 55 milioane lei vechi ( INCREDIBIL ). Pe langa acest calcul facut de ei, mi-au trimis si un catalog cu niste materiale informative si de acolo ar trebui sa imi aleg eu la ce anume vreau sa lucrez ( insirat margele, confectionat felicitari, confectionat pungi-cadouri, etc ), bineinteles ca trebuie sa platesc pentru acele materiale informative, dar doar prima data, urmand ca dupa aceea sa nu mai platesc nimic si sa incep sa fac profit ( zic ei ). Inca o chestie ar fi ca eu daca vreau sa comand un pachet, trebuie sa platesc in afara de pretul pachetului si taxa fixa suplimentara pe care posta o are, si o taxa unica de 48 Lei, pe care trebuie sa-i pun intr-un cont care e scris in acel catalog ( un calcul facut de mine cu toate cheluielile pe care ei le cer ajunge la 100 Lei ). Si acum 2 intrebari: Merita sa continui ce am inceput si sa fac ce scrie in acel catalog, sau o las balta ?...... Si cum pot fi sigur ca e firma serioasa, si nu e vreo teapa? ( am cautat mai multe detalii despre acea firma pe internet si nimic nu m-a lamurit ). Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie, dar sunt nou pe acest site...Va multumesc pentru intelegere. :)
Cel mai recent răspuns: _aLy_ , utilizator 20:38, 25 Octombrie 2011
Din informatiile pe care le detin astfel de societati traiesc doar din vanzarea acestor materiale promotionale.Nu cred ca este nimic serios,cautati altceva.
Stimate forumist,

Să vă învăț câte ceva din munca de avocat.

Printre multe alte cercetări, un Cabinet de avocatură căruia îi este cerut de către clienți un raport despre bonitatea eventualilor parteneri procedează, mai întâi, la procurarea unui certificat constatator de la Oficiul Registrului Comerțului, pentru a vedea date despre firmă, asociați, cifră de afaceri, sedii...Pasul doi ar fi căutarea posibilelor procese pe care le-a avut firma pe Portalul Instanțelor.

Ar mai fi multe de spus...

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
andreigrigoriu, moderator
Eu lucrez undeva, nu vroiam sa fac o cariera din treaba asta, ma gandeam doar ca e un venit in plus...stiti cum e...Oricum va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde, la acelasi lucru ma gandeam si eu, dar am zis sa vad o alta parere. Seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile AntonioVan AntonioVan Buna ziua Am fost sunata de o societate din Buc.care mi-a spus ca a cunoscut detalii despre societatea mea pe net si ca m-as incadra foarte bine intr-un ... (vezi toată discuția)
Ecotaxa liah liah Buna ziua, E aproape 1 ian.2009 si am o multime de intrebari. Cum aplicam ecotaxa? La intrarea in firma a pungilor calculam 0,20 lei la toata cantitatea de pe ... (vezi toată discuția)