avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri din partaj - sfat?!?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri din partaj - sfat?!?!

Buna seara, (intrucat scriu la o ora tarzie in noapte)
Am o foarte mare nalamurire. In urma partajului, care, acum se afla in stadiu procesual - apel, fostul sot a fost de acord (in notele lui de apel, cat si in intampinare) cu masa partajabila stabilita la fond, in urma lotizarii de catre expert. Nu exista hotarare definitiva si irevocabila (deoarece in proces este vorba si de un imobil), insa, fostul sot (refacandu-si viata, s-a hotarat sa schimbe totul prin casa, asadar si bunurile, care, acum, cele vechi il incurca). Mi-a transmis cum ca pot sa le iau (pe cele care imi revin), dar, ca nu-mi permite sa intru in casa, nici eu, nici avocatul meu, doar soferul (adica un "nimeni" de la o firma oarecare de transport, care nu cunoaste starea bunurilor si importanta lor pentru mine) si, ca, in data stabilita, le voi "prelua" din strada. (daca sunt deteriorate, nefunctionale sau cine stie cu ce defecte, cum le pot lua? cum pot sa le verific? le iau doar ca sa scape de ele, sau sa ma pot folosi de ele?) Nelamurirea mea era: este logic ce se intampla? Ca le voi putea lua cu un proces verbal de predare-primire, semnat "in strada", este nevoie sa solicit un portarel sau pe cineva din instanta? Sau pur si simplu nu ma prezint "in strada", si las sa decurga procesul?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: conpama , utilizator 00:27, 26 Octombrie 2011
Ar fi bine sa mergeti impreuna cu un executor judecatoresc pentru ridicare bunurilor si intocmirea unui proces verbal.
Va multumesc pentru promptitudine, INSA! Sa nu intru in casa sa le vad in stare functionala!?!?!? Nici eu si nici avocatul meu?? Nu mi se pare corect!! (in casa la care am drept 40%??!?), pe de alta parte...CAND??? Cand sa solicit un executor judecatoresc? Acum, cand a stabilit el data la care ii vine mobila noua, sau cand hotaraste instanta de judecata???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Sherley Sherley Buna ziua ! Sint divortata de 2 ani dar nam facut partajul.avem impreuna o casa construita de amandoi in care locuieste momentan fostul sot. eu sint plecata in ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil executare silita anemoni anemoni Am participat la o licitatie executare silita si am castigat licitatia. dar inca Am facut actul de adjudecare si am primit si pr vb de la licitatie. Am trecut ... (vezi toată discuția)
Interpretarea partajului delicatete delicatete As vrea si eu o parere avizata daca se poate... Intr-un partaj...sistat din cauza unor terte procese...se pot sustrage lucrurile trecute in masa de partaj? ... (vezi toată discuția)