avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... autoritatea asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

autoritatea asociatie de locatari

Buna ziua,
as dori sa aflu mai multe despre ce autoritate poate avea asociatia de locatari?

In cele ce urmeaza am sa detailiez putin problema mea pentru a stii mai exact ce doresc:
In urma cu un an ne-am mutat (eu si sotul meu) intr-un bloc cu 4 etaje. Noi locuim la etajul 2. Cam tot de atata timp locatarii apartamentului de la etajult 3 ne cam terorizeaza cu galagia: le merge televizorul toata noaptea cu sunetul dat destul de tare plus toata ziua (8-23~24) copii lor fug prin casa.
Am mers si am adiscutat cu dansii in nenumarate randuri dar tot timpul ni s-a spus ca nu au ce face ca aceasta este situatia ("acesta e viata la bloc, daca nu va convine mutati-va la casa"), drept urmare in urma cu 2 saptamani sotul a apelat la ajutorul celor de la 112. Un echipaj al politie s-a deplasat pana la fata locului si totul s-a rezolvat, de atunci avem liniste si noi.
Problema e ca la ultima sedinta cu asociatia de locatari seful administratiei l-a luat pe sotul meul la rost de ce si-a permis sa sune la politie pentru ca sustine dansul: "aici noi face legea, daca veneai la mine cu probleme de acestea iti trageam si o palma, eu ascult tv-ul la ce ora vreau si la ce volum" plus a inceput cu amnintari de genu "am sa fac eu ceva si va fac sa plecati de aici", amenintari care s-au realizat in mai multe randuri de fata cu toti locatarii + si juristul asociatiei de locatari a inceput astfel de amenintari.
Intrebarea fireasca care se pune e: ca locatar si ca om in primul rand, daca exista o administratie de locatari, nu mai am drepturi pe care sa le pot apara?

O a doua problema tot legata de asociatia de locatari este urmatoarea:
In urma cu 1 luna am gasit mai multe greseli de calcul pe tabelul cu cheltuieli, mai exact daca se insumau apa+curent pe scarea+administratie totalul era mai mic decat cel scris in tabel. Am mers si am sesizat verbal seful administratiei iar in urmatoarea zi s-a pus tabelul corectat. De atunci de fiecare data cand ne intalnim cu administratorul, acesta incepe sa strige la noi: cum ne-am permis noi sa spunem ca calculele erau gresite, ca doar el este administrator si el are dreptate.
La aceasi adunare a asociatiei, de care am vorbit mai sus, am fost luati la rost de cei din asociatie presedinte+jurist) ca de ce ne bagam peste treburile administratorului ca dansul stie ce face.
Mie cel putin imi parea buz din partea lor, nu vad cu ce drept vin si sustin ca tabelul era corect cat timp (inca m-ai avem copia dupa tabelul vechi cu semnatura si stampila lor) se vede clar ca are erori.
Nu se poate lua nici o masura in acest sens? adica suntem satui sa ni se vorbeasca urat cu toate ca noi am avut dreptate, in fond si la urma urmei imi pare normal sa platesc doar cat e totalul consumului si sa nu fac "donatii".

Multumesc anticipat,
un locatar nestiutor si "terorizat" de asociatia de locatari.
Cel mai recent răspuns: mirika , utilizator 15:43, 6 Octombrie 2008
Buna seara,

Am si eu o problema cu administratorul de la asociatia de locatari. Nu vrea sa-mi primeasca banii de intretinere daca nu ii platesc si fondul de reparatii, i-am spus ca ii voi platii si acest fond, dar in primul rand platesc intretinerea. Si aceasta problema nu e singura....Incarca metrii cubi de apa fara sa citeasca apometrele, femeia de serviciu e platita separat cate 3.5 lei / luna pe apartament asta insemnand 52.5 din care aceasta primeste numai 40 lei restul ii opreste Dna. Administrator pentru detergenti ....Am incercat sa-i facem reclamatie la primarie, insa in zadar, acolo am fost amenintat de calomnie si acest lucru pentru ca dansa are relatii "sus puse". Locatarii nu vor sa semneze nicio reclamatie, ca sa reusim intr-un fel sa o dam afara, pentru ca au fost amenintati de aceasta cu judecata datorita restantelor (nu foarte mari in jur de cateva sute de lei). Exista vreo lege si pentru Dna Administrator? Ce putem face? Suntem constienti de faptul ca in Giurgiu nu vom reusii sa rezolvam ceva si nici in alta parte pentru ca locatarii nu vor sa se implice, eu de unul singur nu pot face nimic, autoritatile spun ca eu sunt de vina ca ma cert cu ea sa-mi dea niste explicatii pe banii mei si in plus e platita din banii mei si ai celorlalti locatari. Ce ne sfatuiti sa facem?

Va multumesc!
Relatiile doamnei administrator nu au nicio valoare. Faceti sesizare la primarie, in scris, in dublu exemplar si solcitati sa vi se treaca numarul de inregistrare pe copie.
BlackCoffee a scris:

Buna seara,

Am si eu o problema cu administratorul de la asociatia de locatari. Nu vrea sa-mi primeasca banii de intretinere daca nu ii platesc si fondul de reparatii, i-am spus ca ii voi platii si acest fond, dar in primul rand platesc intretinerea. Si aceasta problema nu e singura....Incarca metrii cubi de apa fara sa citeasca apometrele, femeia de serviciu e platita separat cate 3.5 lei / luna pe apartament asta insemnand 52.5 din care aceasta primeste numai 40 lei restul ii opreste Dna. Administrator pentru detergenti ....Am incercat sa-i facem reclamatie la primarie, insa in zadar, acolo am fost amenintat de calomnie si acest lucru pentru ca dansa are relatii "sus puse". Locatarii nu vor sa semneze nicio reclamatie, ca sa reusim intr-un fel sa o dam afara, pentru ca au fost amenintati de aceasta cu judecata datorita restantelor (nu foarte mari in jur de cateva sute de lei). Exista vreo lege si pentru Dna Administrator? Ce putem face? Suntem constienti de faptul ca in Giurgiu nu vom reusii sa rezolvam ceva si nici in alta parte pentru ca locatarii nu vor sa se implice, eu de unul singur nu pot face nimic, autoritatile spun ca eu sunt de vina ca ma cert cu ea sa-mi dea niste explicatii pe banii mei si in plus e platita din banii mei si ai celorlalti locatari. Ce ne sfatuiti sa facem?

Va multumesc!
administratorul blocului este un simplu angajat al asociatiei si este mandatat sa-si exercite aceste atributiuni de catre comitetul executiv. tot comitetul executiv il poate demite pe administrator pentru neregulile financiare de care vorbeati.
spuneati totusi ca
femeia de serviciu e platita separat cate 3.5 lei / luna pe apartament asta insemnand 52.5 din care aceasta primeste numai 40 lei

nu cumva diferenta este impozitul pe venit datorat de catre femeia de serviciu pentru salariul ei ?
cheltuielile cu detergentii sint cheltuieli administrativa si nu au nicio legatura cu salariul femeii de serviciu.
Buna ziua,
sunt terorista de la etajul 3, deasupra d-nei "inocente" cu pricina. Adevarul este absolut total denaturat. Acesti domni au intrat intr-o asociatie super civilizata, corecta si ingrijita. Martori pot sa fie nu numai membrii asociatiei ci si cei care au vizitat de-a lungul timpului aceasta scara. Relatiile au fost intotdeauna foarte bune intre vecini si orice fel de probleme s-au rezolvat pasnic si amiabil.
Copiii care ii terorizeaza permanent n-au fost toata vara acasa, iar momentul in care au venit cei de la 112 era 11 noaptea (prima zi de gradinita), copiii erau in pat de 1 ora, tocmai terminasem sa le citesc povestea. Martori pot sa fie oricare dintre vecinii mei ca atat eu cat si familia mea n-am deranjat niciodata pe nimeni, n-am facut rau sau galagie intentionat. Ma consider o persoana cu bun-simt si nu am avut nici un fel de neintelegeri cu nimeni. Acesti domni au probleme cu o scara intreaga cu diverse reclamatii, deci nu sunt doar eu persoana vizata.
Referitor la administratorul scarii problema de care s-au legat a fost faptul ca pe luna anterioara eram 2 vecini in cauza care platisem in plus, deci in consecinta la urmatoarele taxe de scara apaream cu suma mai mica.
D-nii si-au renovat apartamentul timp de cateva luni anul trecut, fetita mea cea mica nu putea sa doarma dupa-masa si dimineata se trezea cand incepea galagia in apartament. Nici eu si nici alti vecini, care evident au fost deranjati de peretii daramati, flexul care se auzea de cateva ori pe zi si restul actiunilor intreprinse in apartamentul vecinilor nu am luat nici un fel de masuri impotriva lor. Pur si simplu din bun-simt nu s-a dus nimeni sa le bata la usa sa le atraga atentia. Ne-am gandit cu totii ca fiecare, la un moment dat, va avea asa ceva de facut in casa si asta este. Nu va dura o vesnicie.
Dansii sunt atat de "ocupati" incat au timp sa stea sa analizeze taxe, cine are autorizatii si pentru ce, etc
Si probabil ca suntem 14 familii de prosti si numai ei s-au trezit sa se destepte ca exista nereguli. (ca sa va faceti o imagine aceste familii sunt majoritatea familii de intelectuali, iar administratorul este aceeasi persoana de cand s-a infiintat asociatia pe scara- respectiv cam 15 ani).
Deci ori suntem 14 familii cu probleme ori altcineva chiar sufera de "scenarita acuta".
Unde nu exista bun-simt nu poti sa ai pretentii de mai mult!!!
daca cineva doreste sa Dansii sunt atat de "ocupati" incat au timp sa stea sa analizeze taxe, cine are autorizatii si pentru ce, etc..nu cred ca e un lucru rau.Si nu credtoate celelalte 14 familii sunt multumite de..viata pastorala din cadrul asociatiei .Si suma platita in plus?Cum a justificat adm aceasta suma?Cum de a fost platita in plus?
Si apoi in fiecare luna ,sub acest motiv se poate plati mai putin...avad acelasi motiv?Daca...au intrat intr-o asociatie super civilizata, corecta si ingrijita,de ce 14 fam nu au reusit sa stea de vb cu respectiva ..si sa i arate ca greseste?
Siiiii...din cele 14 familii ..cate sunt de pensionari?

Alte discuții în legătură

Galagie vecini ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare problema cand vine ora 22 noaptea vecinii de la etajul superior i-au foc la propriu, adica fac un zgomot infernal. 1. Eu am inchiriat o ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in aceasta situatie ? androidu androidu Salut forum. La bloc ma confrunt cu o problma de bun simt , de rea vointa din partea omului de servici mai ales, adica tine usa de la intrarea in bloc pe vreme ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi noaptea veronik veronik Buna ziua, Locuiesc cu chirie intr-un bloc din sect 5, cartier Rahova. In apartamentul de sub cel unde locuiesc eu, stau tot cu chirie 2 baieti, studenti ... (vezi toată discuția)