avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... autoritatea asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

autoritatea asociatie de locatari

Buna ziua,
as dori sa aflu mai multe despre ce autoritate poate avea asociatia de locatari?

In cele ce urmeaza am sa detailiez putin problema mea pentru a stii mai exact ce doresc:
In urma cu un an ne-am mutat (eu si sotul meu) intr-un bloc cu 4 etaje. Noi locuim la etajul 2. Cam tot de atata timp locatarii apartamentului de la etajult 3 ne cam terorizeaza cu galagia: le merge televizorul toata noaptea cu sunetul dat destul de tare plus toata ziua (8-23~24) copii lor fug prin casa.
Am mers si am adiscutat cu dansii in nenumarate randuri dar tot timpul ni s-a spus ca nu au ce face ca aceasta este situatia ("acesta e viata la bloc, daca nu va convine mutati-va la casa"), drept urmare in urma cu 2 saptamani sotul a apelat la ajutorul celor de la 112. Un echipaj al politie s-a deplasat pana la fata locului si totul s-a rezolvat, de atunci avem liniste si noi.
Problema e ca la ultima sedinta cu asociatia de locatari seful administratiei l-a luat pe sotul meul la rost de ce si-a permis sa sune la politie pentru ca sustine dansul: "aici noi face legea, daca veneai la mine cu probleme de acestea iti trageam si o palma, eu ascult tv-ul la ce ora vreau si la ce volum" plus a inceput cu amnintari de genu "am sa fac eu ceva si va fac sa plecati de aici", amenintari care s-au realizat in mai multe randuri de fata cu toti locatarii + si juristul asociatiei de locatari a inceput astfel de amenintari.
Intrebarea fireasca care se pune e: ca locatar si ca om in primul rand, daca exista o administratie de locatari, nu mai am drepturi pe care sa le pot apara?

O a doua problema tot legata de asociatia de locatari este urmatoarea:
In urma cu 1 luna am gasit mai multe greseli de calcul pe tabelul cu cheltuieli, mai exact daca se insumau apa+curent pe scarea+administratie totalul era mai mic decat cel scris in tabel. Am mers si am sesizat verbal seful administratiei iar in urmatoarea zi s-a pus tabelul corectat. De atunci de fiecare data cand ne intalnim cu administratorul, acesta incepe sa strige la noi: cum ne-am permis noi sa spunem ca calculele erau gresite, ca doar el este administrator si el are dreptate.
La aceasi adunare a asociatiei, de care am vorbit mai sus, am fost luati la rost de cei din asociatie presedinte+jurist) ca de ce ne bagam peste treburile administratorului ca dansul stie ce face.
Mie cel putin imi parea buz din partea lor, nu vad cu ce drept vin si sustin ca tabelul era corect cat timp (inca m-ai avem copia dupa tabelul vechi cu semnatura si stampila lor) se vede clar ca are erori.
Nu se poate lua nici o masura in acest sens? adica suntem satui sa ni se vorbeasca urat cu toate ca noi am avut dreptate, in fond si la urma urmei imi pare normal sa platesc doar cat e totalul consumului si sa nu fac "donatii".

Multumesc anticipat,
un locatar nestiutor si "terorizat" de asociatia de locatari.
Cel mai recent răspuns: mirika , utilizator 15:43, 6 Octombrie 2008
@musac: ce inseamna "administratorul nu este intotdeauna corect"?
nu intodeauna ia masuri cu discernamant.si e normal datorita volumului mare .
Va place scandalul , d-le musac!
Daca nu era aici scandal l-ati fi creat dv.
Ati intervenit fara a spune nimic , ci doar sa faceti scandalul mai mare.
Unde e interventia aceea corecta a dv. si discernamantul care-l aveti si nu il are dl. Popescu?
Stimata D-na "nestiutor",

am observat cu interes faptul ca Dvs le faceti altora observatii in legatura cu cunostintele pe care le poseda, si faceti asta inainte sa va uitati in ograda proprie. Acest forum nu cred ca e un loc de tinut lectii de gramatica, dar fie, m-ati convins.
D-na mea draga daca e sa ne legam de aspecte de genul acesta nici Dvs. nu stati mai bine, concluzia mea fiind ca Dvs cautati nod in papura. Ca sa ma intelegeti mai bine va dau citate exact din textul pe care l-ati scris Dvs.
le merge televizorul toata noaptea cu sunetul dat destul de tare plus toata ziua (8-23~24) copii lor fug prin casa.

copiii se scrie cu 3 de i - primul i face parte din radicalul cuvantului, al doilea i este desinenta de plural, iar al treilea i este articol hotarat
Un echipaj al politie s-a deplasat pana la fata locului si totul s-a rezolvat, de atunci avem liniste si noi.

echipaj al politiei
cred ca vroiati sa scrieti aici
"aici noi face legea, daca veneai la mine cu probleme de acestea iti trageam si o palma, eu ascult tv-ul la ce ora vreau si la ce volum"
- trebuia sa fie "aici noi facem legea"
cu amnintari de genu "am sa fac eu ceva si va fac sa plecati de aici" - amenintari era probabil cuvantul pe care l-ati macelarit, iar "genu" trebuie sa aiba un articol hotarat "l" la sfarsit pentru a avea exprimarea corecta din punct de vedere gramatical in limba romana
(inca m-ai avem copia dupa tabelul vechi cu semnatura si stampila lor)
- aici apare o extrem de grava greseala de ortografie - "mai" este un singur cuvant aici D-na draga nu 2 - dupa cum l-ati scris Dvs "m" ar fi trebuit sa fie pronume, iar "ai" verb auxiliar in forma in care ati scris Dvs
Aceeasi problema cu cei 3 de i o sesizez si la Stimatul Domn inversunat impotriva aceluiasi domn administrator, pe care, culmea, il acuza de aceeasi nestiinta de care da si Dansul dovada:
Nu ca sa-mi fuga copii tai in cap.

Iata ca apare si acel i lipsa de la "copiii" si apare in 2 locuri - acum a fost pus cu generozitate:
daca ti-ar plange copilul mic ar fi o chestii.
si
Dar macar seara dupa 10 lunistiiti-va

Iata ca apare si macelarirea cuvintelor: "Bineinteles adinistratorul" si aceeasi lipsa a articolului hotarat i, omis (bonus) in 2 cuvinte
la uni mai mult la alti mai putin
Si ca sa n-o mai lungim, apogeul apare:
Trezitiva !!!. . "treziti" e verb, iar "va" este pronume. Stimate domn nu se scrie impreuna!!!!!
Ceea ce vreau sa subliniez este ca: DACA VREI SA CAUTI NOD IN PAPURA AI SANSE 100% SA GASESTI, intr-un fel sau altul.
Ratiunea, calmul si respectul sunt absolut necesare cand traiesti in colectivitate, Democratia nu inseamna ca majoritatea trebuie sa se adapteze minoritatii. Neadaptatii sa se adapteze sau sa-si rezolve problemele in alta parte. Si sa lasam acest cuvant mare deoparte. Iata definitia lui cum o da dex-ul:
DEMOCRAŢÍE, democraţii, s.f. Formă de organizare şi de conducere a unei societăţi, în care poporul îşi exercită (direct sau indirect) puterea. – Din fr. démocratie.
Le doresc succes D-nilor sa-si rezolve problemele si, sfatul meu, sa mai puna mana pe carte inainte sa jigneasca persoane care, intr-o democratie, le sunt egale ca drepturi si obligatii.
Draga prof de romana. Ceea ce scriem noi aici nu este supus la corectare gramatica. Poate dumneata nu ai invatat ca in acte oficiale este de asteptat sa scrii corect(gramatical). Aceste este un forum neformal. Deci la chestia asta te autodescrii : "am observat cu interes faptul ca Dvs le faceti altora observatii in legatura cu cunostintele pe care le poseda, si faceti asta inainte sa va uitati in ograda proprie." Asa ca mai bine du-te si ia o aspiriana sa te calmezi. Ca te bagi ca musca'n lapte.

Domnule administrator al acestui forum nici nu s-au folosit cuvinte jignitoare si nici nu s-a certat nimeni ca si la usa cortului asa cum sugera un user mai sus. As intelege interventia dumneavoastra daca ar fi asa, dar nu este. Dar ar fi sa interveniti undeva ar fi la cometariul userului de mai sus care este total pe langa subiectul discutat aici. Tot ceea ce am discutat eu cu "vecina " mea este despre drepturile locatarilor intr-o asociatie si probleme care apar intre noi. Poate alti au de invatat din aceasta situatie. Poate altora le este frica sa-si apere drepturile si din situatia noastra chiar invata ceva. SI poate speram si noi sa primit un sfat de la cineva din acest forum dupa ce vede situatia noastra. Userul musca s-a dat si el cu parerea si am considerat util mesajul lui. Ceea ce nu pot spune despre measul doamnei (presupun) bagarete in urma caruia dumneavoatra ati considerat sa interveniti in aceasta discutie. Poate dansa se simte lasata afara din discutie, poate nu.. nu stiu. Daca poate sa ne dea un sfat il ascultam. Sau daca dansa are o situatie si asta ascultam . Dar nu vad motivul de a se baga si opri discutia care era la subiect si nu era nici "cearta la usa cortului".

Poate ma corecteaza si pe mine profu de mai sus. Macar e platit saracu sa se chinui atat degeaba ? Mai bine mi-ar citi mesajele un avocat care ar putea sa ma ajute. Poate intre timp invata si el diferenta dintre formal si neformal. Ca poate a sarit la scoala o clasa.

Apropo domnule administrator este ciudat cum domnul prof de romana si-a facut contul in cursul zilei de azi si in mod foarte ciudat acesta este singurul mesaj al dansului pe tot forumul... Deci s-ar putea spune ca clar este un intrigator la cearta. In potriva dansului ar trebui luate masuri. Nu a domnului musac care mie mi s-a parut ca a fost la subiect cu mesajele lui.
Pana la urma ramane la latitudinea dumneavoatra. Nu stiu de ce am impresia ca foloseste acelasi ip ca si doamna terorista. Doamna elga50 va rog sa stati linistita eu nu o jignesc pe doamna terorista. Acesta este numele userului pe care dansa l-a ales.
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2008
qadrian, utilizator

Alte discuții în legătură

Galagie vecini ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare problema cand vine ora 22 noaptea vecinii de la etajul superior i-au foc la propriu, adica fac un zgomot infernal. 1. Eu am inchiriat o ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in aceasta situatie ? androidu androidu Salut forum. La bloc ma confrunt cu o problma de bun simt , de rea vointa din partea omului de servici mai ales, adica tine usa de la intrarea in bloc pe vreme ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi noaptea veronik veronik Buna ziua, Locuiesc cu chirie intr-un bloc din sect 5, cartier Rahova. In apartamentul de sub cel unde locuiesc eu, stau tot cu chirie 2 baieti, studenti ... (vezi toată discuția)