avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cercetat pentru conducerea sub influenta alcoolului si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cercetat pentru conducerea sub influenta alcoolului si vatamare corporala din culpa

Salut. In urma cu 1 saptamana, un prieten, sofer pe tir a avut un accident. Din evenimentul rutier a rezultat doar pagube la autovehicul si el a scapat doar cu cateva rani. In urma verificarii lui cu etilotestul, a rezultat o alcoolemie de 0.85mg/l in aerul expirat, fiind dus la spital, unde i s-a recoltat doar o(una) proba de sange si pt a i se efectua cateva analize. A doua zii, ducandu-se la politie pt a da declaratii cu privire la imprejurarile producerii accidentului, a aflat ca este cercetat pt vatamare corporala din culpa si pentru conducere pe drumurile publice sub influenta alcoolului. Nelamuririle lui sunt: 1)daca e normal sa fie cercetat pt vatamare corporala, daca doar el a avut cateva rani si nu a rezultat vatamarea altei persoane; 2)care ar putea fi pedeapsa primita; 3)si daca i se anuleaza permisul de conducere, ce trebuie sa faca pentru al lua inapoi? Mentionez ca persoana a fost cooperativa cu organele de cercetari, nu s-a opus efectuarii cercetarilor, are permis cat CE (cu care isi intretinea familia) de peste 30ani si a mai avut o singura data permisul luat tot pt alcool acum 27 de ani, in rest fara evenimente rutiere grave.
MUltumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastre
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 17:22, 28 Octombrie 2011
1.e posibil sa mai fie ranite si alte persoane si el sa nu stie
2.pedeapsa primita va fi probabil una cu suspendare (depinde cum se apara)
3.el va avea dreptul de a conduce pe intreaga perioada a procesului, ulterior dupa executarea pedepsei , cu derogare pentru situatii speciale exprimate intr-o cerere adresata la Inspectoratul de Politie i se poate permite sa dea din nou examen pentru obtinere permis
1).NU mai sunt alte persoane ranite, el fiind singur in masina si ne lovind pe minemi. A iesit cu masina in decor, unde s-a rasturnat.
3).Trebuie sa faca scoala din nou, sau doar un curs de legislatie.
4). Cand a fost dus la spital, pt recoltarea probelor biologice, nu trebuia sa i se ia doua probe?? Lui fiindu-i luata doar una...
Ms
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
marem, utilizator
-trebuie sa faca scoala din nou
-la spital se recolteaza doua probe de obicei dar nu asta conteaza ci modul si timpul cat a durat pana au fost analizate
Nu pot sa dau raspunsuri precise, ar trebui studiat dosarul cu atentie
ok ms.
Proba de sange inca nu i-a venit, zicandui-se, cand a fost sa dea declaratii, ca daca vrea sa-i vina mai repede, trebuie sa se duca sa le plateasca la medicina legala.
Dar tot nu sunt lamurit daca e normal sa fie cercetat pt vatamare corporala din culpa, daca doar el a suferit cateva rani minore. Daca poate careva sa-mi dea un rapuns??
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
marem, utilizator
Chiar daca e doar el accidentat evenimentul s-a produs pe fondul consumului de alcool si in acest caz este infractiune. Permisul va fi anulat si pana la proces el va primi o dovada de la politie dar fara drept de a conduce. Poate sa depuna actele pt a da examen pt un nou permis la implinirea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti. Il sfatuiesc pe prietenul dv sa-si angajeze un avocat care sa-l sfatuiasca si sa-l reprezinte in instanta pt a fi ferit de surprize.

Alte discuții în legătură

Accident rutier- tamponare cu consum de alcool. Amyina Amyina Am fost victima unui accident rutier, fiind tamponata din spate, vinovatul fiind un tanar. Din cauza faptului ca am suferit un traumatism cranio-cerebral am ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala si alcool 0.06 ... pisicaqqq pisicaqqq Buna ziua Am avut tanlentul nefericit sa provoc un accident de circulatie, soldat cu dauna totala la masina partii vatamate si cateva Rani la cei din ... (vezi toată discuția)
Conducere in stare de ebrietate tomi_mithos tomi_mithos Sunt Raul,din Cluj,as avea nevoie de cateva raspunsuri,sfaturi,am avut un accident rutier soldat cu doua victime (minore)una din ele a avut si o operatie la ... (vezi toată discuția)