avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cercetat pentru conducerea sub influenta alcoolului si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cercetat pentru conducerea sub influenta alcoolului si vatamare corporala din culpa

Salut. In urma cu 1 saptamana, un prieten, sofer pe tir a avut un accident. Din evenimentul rutier a rezultat doar pagube la autovehicul si el a scapat doar cu cateva rani. In urma verificarii lui cu etilotestul, a rezultat o alcoolemie de 0.85mg/l in aerul expirat, fiind dus la spital, unde i s-a recoltat doar o(una) proba de sange si pt a i se efectua cateva analize. A doua zii, ducandu-se la politie pt a da declaratii cu privire la imprejurarile producerii accidentului, a aflat ca este cercetat pt vatamare corporala din culpa si pentru conducere pe drumurile publice sub influenta alcoolului. Nelamuririle lui sunt: 1)daca e normal sa fie cercetat pt vatamare corporala, daca doar el a avut cateva rani si nu a rezultat vatamarea altei persoane; 2)care ar putea fi pedeapsa primita; 3)si daca i se anuleaza permisul de conducere, ce trebuie sa faca pentru al lua inapoi? Mentionez ca persoana a fost cooperativa cu organele de cercetari, nu s-a opus efectuarii cercetarilor, are permis cat CE (cu care isi intretinea familia) de peste 30ani si a mai avut o singura data permisul luat tot pt alcool acum 27 de ani, in rest fara evenimente rutiere grave.
MUltumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastre
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 17:22, 28 Octombrie 2011
nu poate fi vorba de vatamare corporala din culpa , in situatia descrisa de dvs.
Dar cu siguranta a existat si alte victime , daca s-a retinut si aceasta infractiune.
Pentru permis este lamurit, dar nu este lamurit pt treaba cu vatamarea corporala din culpa. Din accident nu au rezultat alte vicitme, asta stie sigur.
Poate fii vorba de un abuz al agentului de politie care cerceteaza cazul?? Daca da, ce demers se poate face in privirea asta??
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
marem, utilizator
trebuie studiat dosarul cu atentie si in functie de asta raspunsurile la intrebarile dumneavoastra vor fi mai clare. In principiu eu nu cred ca un politist face cercetari pentru o fapta care nu exista mai ales ca dosarul pentru a ajunge in instanta trebuie verificat de procuror

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier- tamponare cu consum de alcool. Amyina Amyina Am fost victima unui accident rutier, fiind tamponata din spate, vinovatul fiind un tanar. Din cauza faptului ca am suferit un traumatism cranio-cerebral am ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala si alcool 0.06 ... pisicaqqq pisicaqqq Buna ziua Am avut tanlentul nefericit sa provoc un accident de circulatie, soldat cu dauna totala la masina partii vatamate si cateva Rani la cei din ... (vezi toată discuția)
Conducere in stare de ebrietate tomi_mithos tomi_mithos Sunt Raul,din Cluj,as avea nevoie de cateva raspunsuri,sfaturi,am avut un accident rutier soldat cu doua victime (minore)una din ele a avut si o operatie la ... (vezi toată discuția)