avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce sa mai fac?!?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce sa mai fac?!?

buna ziua!
situatia mea e mai complicata..in ianuarie a.c. s-a definitivat divortul; in hotararea judecatoreasca nu este mentionat un program de vizitare a minorului, doar obligatia tatalui de a-mi plati pensie alimentara (nu am vazut niciun ban); dupa ce a trecut termenul in care putea face recurs, am fost la judecatorie si mi-au aplicat 2 stampile prin care hotararea este definitiva si irevocabila.. o perioada fostul sot m-a lasat in pace, ca acum sa inceapa sa ma ameninte cu moartea, sa ma jigneasca, m-a cautat si la serviciu, in fine ..tot tacamul.
el zice ca are drept de vizitare al minorului ptr ca m-a dat in judecata, dar eu nu am vazut aceasta hotarare judecatoreasca.
ce pot face si cui sa ma adresez pentru a obtine un ordin de restrictie si cum as putea obtine decaderea lui din drepturile parintesti?? politita mi-a spus ca este posibil dar nu m-a indrumat in niciun fel.
va rog din sulfet ajutati`ma! ma gandesc chiar sa ma mut din oras numai sa pot merge linistita pe strada..:((
Cel mai recent răspuns: marlyne , utilizator 11:45, 4 Noiembrie 2011
Pai e logic faptul ca trebuie sa dovediti cele afirmate, e culmea sa fie oamenii condamnati pentru ca zice unul ceva...
Cat despre decadere, care sunt motivele? Ca se intereseaza de copil si vrea sa il vada?
Va puteti intalni in public pentru asta, exista 112... Incercati sa stabiliti o relatie cu el, reluati controlul asupra vietii dv. si va simti ca nu se mai poate impune cu forta.
Din pacate, e un proces lung si anevoios pentru dv.
Doamna, daca nu are vreun program de vizita stabilit in justitie, nu are nici un drept sa vina in vizita.
Ce varsta are copilul ? Daca copilul refuza sa isi vada tatal, tatal nu are nici o putere legala asupra lui.

Legea in Romania permite orice, practica judiciara tine mortis, sa dea drept de vizita chiar si unui criminal. Problema este ca nimeni nu are curajul sa PLEDEZE.

"In Romania nu se poate obtine ordin de restrictie, iar decaderea din drepturile parintesti se dispune pentru situatii exceptionale, cand parintele prin comportamentul sau a pus in primejdie viata, dezvoltarea fizica sau sanatatea copilului prin purtarea abuziva sau prin neglijenta grava, ori aca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania."

A pus in primejdia viata copilului in momentul in care a intrat abuziv in casa si a batut mama, pentru ca daca copilul se afla prin preajma, primea si el.
Dezvoltarea psihica normala a copilului este clar prejudiciata. Un copil care asista la violenta domestica are CLAR traume psihice.
Un om care intra fara voie pe proprietatea privata a altui om are un comportament abuziv, nu numai fata de mama ci si fata de copil. Nu vorbim despre drepturile tatalui aici, ci despre DREPTURILE COPILULUI.

Probabil ca exact permiterea unui contact generos a unui astfel de om cu un minor este "in spirit de devotament fata de Romania", pentru ca Romania, prin mentalitatea colectiva, prin crezul general, ca VIOLENTA asupra mamei nu afecteaza minorul, este o tara in care VIOLENTA se transmite din generatie in generatie, din "TATA in FIU"

Aveti toate motivele sa-l decadeti din drepturi...insa in Romania asta nu inseamna absolut nimic. Degeaba il decazi din drepturi, ca paradoxal dreptul la vizita tot se da. In mod normal un astfel de om, nici nu ar avea dreptul sa se apropie de mama si de copil.

"Mai bine cautati o cale de intelegere cu fostul sot. Are dreptul sa pastreze legatura cu copilul sau, iar o atitudine deschisa din partea dvs l-ar putea convinge sa isi indeplineasca si obligatia de intretinere fata de copil."

De unde obligatia mamei sa se inteleaga cu un om extrem de agresiv? MOTIVATI va rog. Dar acest om violent nu are nici o OBLIGATIE? Este absurd ceea ce afirmati D-na avocat, si aceasta este dovada vie a faptului, ca o facultate sau intrarea in Barou ,nu fac dintr-un om un avocat.

Inca o EROARE : are dreptul sa pastreze legatura. Nu EL are dreptul, COPILUL are DREPTUL, nu si OBLIGATIA.

Adica MAMA sa se injoseasca fata de un OM care o AGRESEAZA in toate felurile si SA CERSEASCA de la el bani pentru copil ? Ati auzit ceva despre obligatia platii pensiei alimentare si despre dreptul copilului la pensie alimentara? Ca despre DEMNITATEA UMANA, nu va mai intreb daca ati auzit.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
Ecaterinaa, utilizator
D-aia face asa, stie ca va este frica.Insist sa faceti plangere la politie pt, pensie.Va mai trece ceva timp pana il va chema pt declaratii si ii va pune in vedere ca e infractiune. I se va face lui frica.Trebuie sa aparati drepturile copilului, pentru asta vi s-a incredintat copilul. Invingeti-va teama.Trebuie sa fiti puternica pt copil si pt dvs.
Decaderea din drepturi nu inseamna ca tatal mai poate vizita minorul fara acordul mamei.
Si in alte state e la fel.
De unde obligatia mamei sa se inteleaga? Din iubirea fata de prunc atata tot.
fetita mea are 2 ani si jumatate deci este prea mica pentru a putea constientiza situatia in care ne aflam.
va multumesc D-na Ecaterinaa pentru faptul ca m-ati inteles! nu sunt nebuna si vreau tot ce e mai bine pentru fiica mea dar nu mai pot accepta ca un om atat de violent sa ne fie in preajma!
din cate am inteles justitia romana nu face nimic cu toate ca ar putea..
tot ceea ce pot spune in acest moment e faptul ca am ajuns sa ies din casa neinsotita..cat de curand o sa cedez nervos..

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Dreptul unui parinte... m1611 m1611 Buna ziua !! Sunt o femeie divortata cu un copil minor de 11 ani si locuiesc in Spania de 8 ani ( de 2 ani cu minorul) , iar fostul sot locuieste in Romania ... (vezi toată discuția)
Dacadere din drepturi maryapopescu maryapopescu buna ziua, am un copil de 3 luni,nu sunt casatorita, dar cind am nascut am cazut de comun accord sa trecem fetita pe numele ambiilor parinti. va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)