avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR

Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL??

Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
justdeals, utilizator
probe sau indicii temeinice? sunt doua chestii total diferite ......... ca de la cer la pamant

Indiciile temenice, firesc, aşa cum rezultă din definiţie, nu sunt probe sau mijloace de probă, ci date.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
justdeals, utilizator
Codul de procedura penala
Mijloacele materiale de proba
Art. 94: Obiectele ca mijloc de proba
(1) Obiectele care contin sau poarta o urma a faptei savarsite, precum si orice alte obiecte care pot servi la aflarea adevarului, sunt mijloace materiale de proba.

Art. 95. Corpuri delicte

Sunt de asemenea mijloace materiale de proba obiectele care au fost folosite sau au fost destinate sa serveasca la savarsirea unei infractiuni, precum si obiectele care sunt produsul infractiunii.
Buna ziua
In Codul de procedura penala este reglementata competenta:
Competenta Curtii de Apel
Art. 281
Curtea de Apel:
1. judeca in prima instanta:
b) infractiunile savarsite de judecatorii de la judecatorii si tribunale si de procurorii de la parchetele care functioneaza pe langa aceste instante, precum si de avocati, notari publici, executori judecatoresti si de controlorii financiari ai Curtii de Conturi;

cu alte cuvinte: daca vrei sa formulati plangere pe numele unui procuror sau judecator de la judecatorie sau tribunal mergeti la Parchetul Curtii de Apel.
daca este judecator sau procuror la Curtea de Apel sau ICCJ mergeti la PICCJ sectia urmarire penala dar mai bine mergeti direct la DNA pt ca este competenta lor in ceea ce priveste coruptia.

Cred ca te refereai la art. 28 ind. 1Cpp...... in sfarsit un raspuns ceva mai bun :) multam fain.

M-am lamurit cat de cat.. "coruptia" este un termen care nu este prea bine definit prin legi, se pare ca cei de la DNA/DGA inteleg prin coruptie doar primire de mita. Este drept ca pt cazurile mele nu pot dovedi faptul ca s-a primit bani, desi banuiesc asta ca de aia nu s-a facut nimic in aproape 4 ani de zile, in schimb as vrea sa dovedesc abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor si favorizarea cu elementele constitutive...pentru asta detin indicii temeinice si posibil probe (rezolutii in afara termenelor legale de 30 de zile iar altele nici nu mi-au fost comunicate, netrimitere de citatii pentru a depune actul medico legal si solutionarea prin NUP si uite asa s-a mai tras de timp ca sa se ajunga in prescriptie).
Initial am facut plangere impotriva procurorilor la DNA, acestia si-au declinat competenta la Parchetul de pe langa Curtea de Apel. Cei de la DNA au 2 legi mari si tari: Legea nr. 78/2000 si ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 43 din 4 aprilie 2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie.
La PCAB mai trimisesem o reclamatie, intamplator tot in aceeasi perioada, cu privire la anumite chestii legate de activitatea procurorilor. PCAB imi raspunde, doar cu privire la reclamatie , ca isi declina competenta catre aceasi procurori.
De unde trag concluzia ca PCAB se ocupa in continuare de cercetarea procurorilor?!?!?! dar din pacate de vreo 5 luni nu mi-a trimis nimic macar un numar de inregistrare al dosarului. (le-am trimis recent o adresa pt stadiul dosarului, precum si nr acestuia) Am primit doar rezolutia aceea in care PCAB si-au declinat competenta....
Acuma mai nou, mai detin in posesie si rezultatele Inspectiei Judiciare, care bineinteles sunt in favoarea procurorilor si nu s-a constat nici macar o singura abatere, adica ei sunt imaculati, ba chiar ca eu as fii de vina ..... si ultima data m-a amenintat cu clasarea, iar eu le-am zis ca fac public totul daca indraznesc sa ma claseze :)
Rezultatele Inspectiei Judiciare, nu sunt numai menite sa ii favorizeze, dar au fost trimise si in afara termenelor legale, apreciez ca avem iar un abuz contra intereselor persoanelor...
Acum, astept ultimele rezultate ale CSM.... daca sunt iar negative, ma voi indrepta catre Parchetul General si publicarea in mass-media, de unde un nou scandal va fii inevitabil de ocolit.
Sau poate are altcineva de aici alte pareri...

O alta intrebare:
daca este vorba de abuzurile unor magistrati (dar si favorizarea organelor de politie : am si martori) care nu si-au declinat competenta cand le-am adus la cunostinta favorizarea si nici macar nu s-au pronuntat cu privire la aceasta, ca si cum nici nu s-ar fi intamplat , acesti magistrati sunt intr-un anumit judet, crezi ca e posibil sa depun plangerea penala direct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti? Raspunsul Inspectiei Judiciare a fost de asemenea negativ in privinta vreunei abateri disciplinare, am retrimis alte sute de petitii si am solicitat abtinerea judecatorului care s-a pronuntat anterior, astept raspunsul final....

:coffee:
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat

Am un sfat...poate nu o sa-ti placa....pastreaza toate documentele pe care le ai si asteapta sa intre in vigoare legea de modificare a functionarii SRI. Cf acestei legi, alaturi de procurori vor avea calitatea de organe de cercetare penala speciale si ofiteri SRI....sa vezi atunci cum vor lucra procurorii!:P

Muuuulta rabdare!
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)
In ce fel raspund judecatorii din romania de greselile comise? Cris1971 Cris1971 Conform informatiilor care circula din gura in gura, in Romania judecatorii nu raspund de greselile pe care le fac odata cu emiterea unei sentinte sau a altor ... (vezi toată discuția)