avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pesie alimentara din Spania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pesie alimentara din Spania

As dori sa aflu daca cine va a reusit sa primeasaca pensie alimentara de la tatal minorului aflat in alta tara (Spania).
Cel mai recent răspuns: greengirl , utilizator 21:34, 25 Noiembrie 2011
Da, puteti sa ii dati o procura apostilata sorei sa se ocupe.

Cu hotararea din Romania legalizata si apostilata trebuie sa deschida la o instanta din Spania o actiune in exequator.
Sa deschidem o actiune in Spania in exequator ? Am vazut ca asta inseamna recunoaterea hotaririlor date in strainatate. Ok ,poate nu ma pricem de aia si intreb. Deschid o actiune de recunoastere a hotararii de divort. Care sunt sansele ca hotararea sa fie recunoscuta in Spania? Cunoasteti vre-un caz asemanator? Sa presupunem ca va fi recunoscut ,pot cere marirea pensiei de intretinere in functie de veniturile lui acolo? Nu o sa ma impiedic de acelasi lucru, adica salariul este confidential .? Sau pot sa cer acolo pensia de intretinere din urma pentru ca el lucreaza acolo dintotdeauna adica dinainte de divort. In fine intreb toate astea ca sa stiu daca are rost sa incep actiunea asta sau e prea complicat.Copilul minor are 14 ani dar acum este la liceu si ar avea nevoie de mai multe , zic si eu ca mama.
Nu mai bine incercati sa creati o punte de comunicare intre copil si tatal sau? Copilul este destul de mare si ar avea mai multe de castigat.
Puntea intre copil si tata exista intr-o anumita masura...dar tocmai asta nu vreau sa implic copilul. Care copil are 15 ani si a ales sa ramana cu mine dupa ce initial a vrut la el in Spania.
Astept si eu sa treaca cei 3 ani si o sa plateasca in fata lui Dumnezeu . In fata legii se pare ca nu se poate. Adica am adresa unde munceste dar imi trebuie o adeverinta a veniturilor pe care nimeni in veci nu mi-o va da. Alta varianta este sa ma duc eu in Spania sa obtin recunoasterea hotararii de divort acolo. Ei...am ales sa merg inainte si sa-i spun copilului ca nu am bani , poate obtine el ce-i trebuie de la tatal lui. Daca nu,asta e ...va avea recunostinta vesnica de la amandoi...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
greengirl, utilizator
Pai nu aveti cum sa nu implicati copilul, e dreptul lui si se refera exclusiv la el.
Daca ati ales sa ii spuneti copilului ca nu aveti bani pentru ca asa e, ok. Daca ati ales o cale de a manipula tatal prin copil, nu stiu cum se va intoarce roata si cand...

Mai bine discutati direct si concret cu copilul si il lasati sa aleaga pe el calea de actiune.
Daca insa nu aveti bani sa il intretineti singura, ii explicati si asta si care sunt limitele in care reusiti sa ii asigurati un trai.
La 15 ani e deja indeajuns de mare sa aleaga singur. Dar de implicat e implicat direct, si daca rezolvatia sta pe la spatele lui.

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)