avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pesie alimentara din Spania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pesie alimentara din Spania

As dori sa aflu daca cine va a reusit sa primeasaca pensie alimentara de la tatal minorului aflat in alta tara (Spania).
Cel mai recent răspuns: greengirl , utilizator 21:34, 25 Noiembrie 2011
din partea dvs d-na avocat ma asteptam la un raspuns de specialitate.daca si ce poate face legal pentru a beneficia minorul de pensia de intretinere in situatia de mai sus.
E legal ce v-am spus, legea 272 ma obliga pe mine, ca avocat, sa urmaresc interesul copilului si va obliga pe dv. si pe restul sa consultati copilul cu privire la orice decizie in legatura cu el.

Mai departe, in functie de ce parere are copilul si de situatia de fapt pe care nu o cunoastem, solutia a fost data deja din prima pagina. E corecta, e completa, e buna.
"Daca am ales sa-i spun copilului ca nu am bani si asa e". Adica insinuati ca as avea bani dar vreau sa ma razbun? De aia si renunt ca sa vada copilul ca eu am bun simt si stiu cand sa ma opresc. O sa-mi folosesc energia studiind legile pentru ca la ce sfaturi am primit aici ...m-am lamurit. Inteleg ca prin prisma meseriei trebuie sa luati in calcul si varianta manipularii dar era frumos sa studiati cazul si dupa aia sa va dati cu parerea. Va spun sincer ca eu nu-mi doresc decat sa reusesc sa-i asigur copilului tot ce-i trebuie si daca tatal lui castiga bani (mai mult decat mine) ar fi trebuit sa-i dea fara nici un proces. A stat toata vara cu el si s-a lamurit ...eu nu-l influientez in nici un fel si Dumnezeu mi-e martor ca-mi doresc sa aiba o relatie excelenta cu tatal lui. Chiar i-am spus ca daca vreodata alege sa se duca la el eu nu ma opun.
eu va sfatuiesc sa mergeti mai departe.bun simt???de ce?aveti o hot judecat care ar trebui respectata.unde e lege nu-i tocmeala.aici nu e vb de bun simt ci de un drept al copilului dvs stabilit de o instanta din romania.incercati sa faceti toate demersurile necesare ptr rezolvarea ei.aveti aceasta obligatie fiind un drept al minorului ,nu un drept al dvs!succes !!!
Romania si Spania sunt membre ale Conventiei privind obtinerea pensiei de intretinere din strainatate, incheiata la New York in 1956. Incercati acest link: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)