avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate - partida simpla
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate - partida simpla

Buna seara,

sunt un PFA nou infiintat si nu am prea multe cunostinte cu privire la modul in care trebuie sa tin contabilitatea. Mi-a recomandat cineva programul de contabilitate SAGA pentru a tine evidenta. La inregistrarea unei cheltuieli am inteles ca trebuie sa printez obligatoriu bonul de consum . Trebuie printat si NIR-ul sau acesta este valabil doar pentru societati comerciale ?
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 11:17, 7 Noiembrie 2011
Nota de receptie si constatare de diferenta se completeaza conform rubricilor formularului tipizat, in baza facturilor (ori avizului de insotire a marfii atunci cand nu primesti factura odata cu marfa). Este dovada intrarii in patrimoniu a bunurilor respective. Poti folosi si borderou de achizitii. Eu zic ca macar o perioada, la inceput, sa angajezi un contabil cu o norma de 2 ore/zi, cred ca iti permiti si te costa mai putin decat te vor potcovi AIA.
Nu se face NIR / Bon de consum pentru orice achizitie / cheltuiala.
Despre NIR [ link extern ]
Despre BC [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala tavinel tavinel buna ziua.am si eu o intrebare. la o intreprindere individuala se face receptia marfii dupa factura sau doar registrul de incasari si plati? (vezi toată discuția)
Combustibil luciapap luciapap Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022? Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 O SC platitore de TVA presteaza servicii de constructii intr-o tara UE. De acolo din tara respectiva cumpara unele obiecte de inventar si unele consumabile. ... (vezi toată discuția)