avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri salariale-rate banca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri salariale-rate banca

Buna ziua! Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cat mai repede. Un angajat al societatii noastre a incheiat un contract de credit la Banca Transilvania. Deoarece nu si-a mai achitat ratele de 3 luni cei de la banca ne-au pus in vedere sa retinem din salariul acestuia si sa viram in contul lor sumele datorate. Pe adevereinta de venit emisa de catre societatea noastra pentru banca exista o clauza conform careia" ...daca banca Transilvania ne comunica faptul ca anagajatul nostru nu a rambursat (total sau partial) vreuna din rate, suntem de acord ca, pe perioada cat este angajatul nostru, fara indeplinisrea altei formalitati, sa retinem din salariul acestuia si sa viram in contul Bancii Transilvania.....sumele comunicate..."
Intrebarea mea este urmatoarea....se poate face, in acest caz, retinerea salariala fara a avea la baza o hotarare judecatoareasca? Daca da...care este cuantumul acesteia.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 30 Octombrie 2008
Contractul pe care la semnat angajatul cu banca - constituie titlu executoriu.
Adeverinta prin care angajatorul a certificat ca acea persoana este angajatul sau si are o anumita functie si un anumit salariu nu constituie titlu executoriu.
Retinerile din salariu pot fi facute in urma obtinerii unei hotarari judecatoresti definitive.
Dl. Tudorvaleriu are o idee bună. Tai din adeverinţe cum că te angajezi să reţii. Până una alta, eu cred că trebuie să îi reţii din salariu şi să îi virezi.
Este cel mai usor si mai bine pentru angajator sa se taie acel paragraf din adeverinta.
Am avut si eu un caz asemenator la servici, iar juristul nostru a spus ca fara o hotarare judecatoreasca nu suntem obligati sa facem retinerile respective.
va expun problema mea in speranta ca ma veti putea ajuta cun raspuns
am girat un coleg care a contractat un imprumut si de trei luni nu a mai platit rata , intre timp angajandu-se in alta institutie.
am vorbit cu el si spune ca nu are de unde sa plateasca si nu detine nici bunuri pe numele lui, cu toate ca realizeaza venituri din salariu.
banca spune ca ma va executa pe mine.
ce parere aveti?
va multumesc!
Mergeti la banca si spuneti ca debitorul este angajat la alta unitate. Banca se poate adresa Inspectiei Muncii si va afla locul unde este angajat debitorul ei. :)

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu t_oana_79 t_oana_79 Buna ziua! Societatea noastra a primit de la Corpul Executorilor Bancari ai Bancii Transilvania o instiintare pentru porirea salariului unei angajate care are ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune creanta- cesiunea drepturilor salariale Delia Popescu Delia Popescu Buna Ziua, As dori sa ma ajute cineva care cunoaste speta. In situatia in care anagajatul unei unitati nu este de acord sa i se retina pe statul de plata, ... (vezi toată discuția)
Credit restant: albulescu albulescu Buna seara,daca cineva are o datorie de 2-3000 ron la banca neplatita de un an,iar dupa un timp aceea persoana sa angajat,iar plata salariului sau i se poate ... (vezi toată discuția)