avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Suplimentarea cu înca 1 clasa a unei mãrci deja ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Suplimentarea cu înca 1 clasa a unei mãrci deja înregistrate la OSIM

Buna ziua,

daca se doreste suplimentarea cu inca 1 clasa a unei marci deja inregistrate, se vor depune din nou actele ca si pentru o inregistrare initiala, nu?
In cazul in care inregistrarea se face prin mandatar, la modelul de procura existent pe site-ul OSIM se cer numere de referinta (OSIM si al persoanei care mandateaza)- intrebarea mea este: nu se depune procura concomitent cu cererea? de unde se face rost de aceste numere?[ link extern ]

Si as dori sa mai aflu daca trebuie sa fii consilier PI inregistrat la ei sau orice PF/PJ poate fi mandatarul in cauza? Mai sunt alte acte ce trebuie depuse odata cu procura respectiva?

Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 15:52, 2 Noiembrie 2011
Buna ziua, daca se doreste adaugarea unei clase suplimentare la o cerere de marca existenta, trebuie depusa o noua cerere de marca cu clasa suplimentara dorita.
Procura se poate depune odata cu cererea sau in 3 luni de la depunere.
Consilierul in PI trebuie sa fie autorizat si inscris in Camera Consilierilor, deci trebuie sa figureze pe listele OSIM, publicate in Buletinele Oficiale.
Mult succes!
Daca depun cererea odata cu procura, cum pot inscrie in procura numerele de referinta cerute de formular? Sau acelea nu se inscriu la data depunerii?
Dar mandatarul nu este neaparata nevoie sa fie un consilier PI nu? poate fi si o pf/pj.
Buna ziua, pe formular sunt 2 numere de referinta: un numar al OSIM - deci pe acela il pune OSIM la depunerea cererii si al doilea al persoanei care desemneaza mandatarul, adica al solicitantului cererii. Acest numar se poate completa atunci cand se completeaza procura, deci nu inteleg intrebarea.
Pentru OSIM: mandatar = consilier in proprietate industriala.
Mult succes!
Ok, acum am inteles. Va multumesc mult=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare marcã comunitarã - excepþie în 2 þãri suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca o persoana juridica romana alege sa isi inregistreze o marca la nivel comunitar, insa ulterior trimiterii cererii, primeste un raport ca in ... (vezi toată discuția)
Monitorizarea marcilor Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU Stimati colegi, Poate ati aflat intre timp ca din 10 mai 2010 va intra in vigoare noua lege a marcilor. Principala modificare este aceea ca OSIM nu mai ... (vezi toată discuția)
Experienta în domeniu pentru susþinerea examenului pentru consilieri de proprietate intelectuala Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate explica cineva mai clar despre ce este vorba cu acei 3 ani de experienta necesari pentru a da examen la consilieri de proprietate ... (vezi toată discuția)