In situatia in care optez sa "merg" pe OG 5/2001, am facut si o Notificare + Conciliere cf. art. 720 C.pr.civ., am facturile semnate, ridicate de catre debitor, am o intrebare:
Notificarea am facut-o pe o suma, dar de la data respectiva si pana acum, cand vreau sa fac Cererea de chemare in judecata, s-au mai adunat ceva bani. Fac cererea pe suma din Notificare sau pe cea la data introducerii cererii?
Multumesc.
Cererea privind emiterea somatiei de plata poate fi respinsa, pentru nechemarea la conciliere, daca in contract se prevedea rezolvarea pe cale amiabila si numai daca nu se ajungea la consens sa se rezolve pe instanta.
e posibil ca o cerere pentru emiterea somatiei la plata sa se respinga ca imadmisibila pentru ca "inscrisul .. nu atesta obligatii privind executarea anumitor servicii,lucrari sau alte prestatii.." Firma a vandut marfa... Somatia la plata se foloseste numai pentru servicii,lucrari?
am mai depus astfel de cereri si-n alte judecatorii din tara,dar numai la calarasi am patit asa ceva?
exista vreo posibilitate de contestare ,avand in vedere ca respingerea cererii este irevocabila pentru creditor?
Somatia de plata fiiind o procedura speciala, deroga de la dreptul comun, respectiv codul de procedura civila art. 720. Asadar atunci cand se merge pe somatie de plata nu intereseaza daca s-a facut concilierea sau nu. In cazul in care se respinge somatia de plata ne putem folosi de procedura de conciliere pentru a merge pe o actiune de drept comun.
Firma rau-platnica
did_oana
buna ziua,
sunt agent comercial la o firma de distributie si una din firmele carei i-am dat marfa (cu factura) refuza sa imi faca plata desi a trecut ceva ... (vezi toată discuția)