In situatia in care optez sa "merg" pe OG 5/2001, am facut si o Notificare + Conciliere cf. art. 720 C.pr.civ., am facturile semnate, ridicate de catre debitor, am o intrebare:
Notificarea am facut-o pe o suma, dar de la data respectiva si pana acum, cand vreau sa fac Cererea de chemare in judecata, s-au mai adunat ceva bani. Fac cererea pe suma din Notificare sau pe cea la data introducerii cererii?
Multumesc.
e na ! cum sa raspunda firma .. si cum sa ceara procedura in fals ? :D
nu raspunde firma frate .. daca la ridicarea facturii .. tipu nu a prezentat procura ... atunci nu trebuia sa i se dea factura. O data ce creanta e contestata ... se duce toata procedura necontencioasa .. si se repinge imediat somatia. Drept comun .. nene ...
serios?#-o pai atat timp cat e semnata si poarta stampila firmei, societatea debitoare nu are decat 2 posibilitati:
1 Inscrie factura in fals;
2. Cheama persoana care a semnat in garantie ( caz ce nu l-am intalnit, inca:">)
Buna ziua , am urmatoarea situatie : am 2 firme debitoate , fiecare cu diferite sume , Nu am contract cu firmele respective , dar exista emise facturile , si confimarea de primire a marfii pe scrisoarea de transport a transportatorului . Pot trimite somatii de plata an acest caz ? Indeplinesc conditiile somatiei ?
Buna ziua , am urmatoarea situatie : am 2 firme debitoate , fiecare cu diferite sume , Nu am contract cu firmele respective , dar exista emise facturile , si confimarea de primire a marfii pe scrisoarea de transport a transportatorului . Pot trimite somatii de plata an acest caz ? Indeplinesc conditiile somatiei ?
Firma rau-platnica
did_oana
buna ziua,
sunt agent comercial la o firma de distributie si una din firmele carei i-am dat marfa (cu factura) refuza sa imi faca plata desi a trecut ceva ... (vezi toată discuția)