Buna ziua
Am cumparat recent un apartament in centrul istoric al Brasovului la etajul 1. Cu 3 luni inainte o alta persoana a cumparat podul de deasupra apartamentului. Fostul proprietar al apartamentului meu si-a dat consentul prin act notarial pt reparatii la invelitoare fara modificari ale structurii podului. In schimb, noul proprietar al podului, care vrea sa-l mansardeze, si-a luat angajamentul sa repare pe cheltuiala lui orice daune cauzate de lucrarile de mansardare.
Lucrarile la pod sunt pe cale de a incepe. Eu nu am nici un act notarial cu proprietarul podului in ceea ce priveste eventualele daune, si nu am preluat prin contractul de vanzare cumparare acordul ref pod al fostului proprietar.
Va rog sa ma sfatuiti daca actul notarial cu fostul proprietar s-ar aplica si in cazul meu si daca nu, daca proprietarul podului are nevoie de acordul meu pentru a incepe lucrarile de mansardare. Ei vor sa se conecteze la teava de apa care alimenteaza doar apartamentul meu si sa darame o parte din baia mea pentru aceasta.
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac pentru a-mi proteja apartamentul
Multumesc din tot sufletul pentru sfaturi. Le voi trimite un email vecinilor mentionand punctele precizate de dvs, ca sa nu fie dubii. Am sa le cer si sa facem o hartie la notar care sa cuprinda acordul ambelor parti cu ce pot face si ce nu.
Oare ar fi bine sa angajez un arhitect care sa urmareasca evolutia lucrarilor in lipsa mea si care sa fie reprezentantul meu legal? Ar avea destula "cadere" sa-i opreasca daca nu isi respecta obligatiile sau sa informeze autoritatile in lipsa mea?
Pod la mansarda
Bogdan_Escu
Buna ziua,
Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou.
Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)