avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale practica Reg Com: se poate inregistra schimbarea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

practica Reg Com: se poate inregistra schimbarea sediului social mai inainte de reactualizarea ob de activiate CAEN REV 2?

Opinia mea este ca nu, intrucat, cu ocazia schimbarii sediului social trebuie preschimbat si certificatul de inregistrare al firmei (care contine si codul aferent activit principale); Noul certificat nu poate cuprinde doar sediul nou si vechiul cod CAEN (aferent activit principale) dar nu poate cuprinde nici noul cod CAEN corepondent (CAEN REV 2), in absenta unei cereri de recodificare si a deciziei/hotararii societatii in acest sens.

Ma intereseaza totusi practica de la reg com (preferabil Buc) pt ca am mai avut surprize...
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:17, 28 Septembrie 2008
Nu, nu se poate, dar faci 2 dosare (unul cu schimbare de sediu si celalalt cu recodificare) si le depui in acelasi timp.
nu este nevoie sa se faca doua dosare, mergi in paralel cu ambele actiuni

faci AGA / Hot. asociatului unic in care se hotarasta recodificare conf. CAEN REV 2, modificare sediu social, etc.

Cred ca e important sa stii sau sa precizezi daca ai sau nu activitate la sediu, iar daca da, atunci treci in AGA
faci act aditional, contorul de caractere pt actul aditional, reactulizezi actul constitutiv, stampila, certificatul in original, dovada de spatiu si niste banuti la tine si mergi la Registru
Nu se poate in paralel. Cele doua actiuni sunt in competenta unor organe diferite: recodificarea cade in sarcina directorului ORC, orice altceva - in sarcina judecatorului. Nu se pot face impreuna!
asa cum am descris mai sus am procedat la 4 firme pana acum, si mentiunile s-au eliberat fara probleme


Cred ca cel mai bine e sa faceti recodificarea mai intai din mai multe motive:
- se face gratuit + 30lei extras de registru
- recodificarea se face de un program si cam da difernte intre recodificarea facuta de calculator si cea facuta ,,de mana"
- prin recodificarea automata poate sa recodifdice si coduri speciale va trebui sa le radiati
Daca dati drumul la ambele dosare impreuna riscati mai mult ca sigur sa aveti diferente la obiectele de activitate.
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2008
Florian Turlete, Avocat

Alte discuții în legătură

Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate sediu secundar miruna.c miruna.c am de facut recodificare si prelungire valabilitate sediu secundar ca sa depun cele 2 acte aditionale la contractul de comodat trebuie dosar separat de cel pt ... (vezi toată discuția)