avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale practica Reg Com: se poate inregistra schimbarea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

practica Reg Com: se poate inregistra schimbarea sediului social mai inainte de reactualizarea ob de activiate CAEN REV 2?

Opinia mea este ca nu, intrucat, cu ocazia schimbarii sediului social trebuie preschimbat si certificatul de inregistrare al firmei (care contine si codul aferent activit principale); Noul certificat nu poate cuprinde doar sediul nou si vechiul cod CAEN (aferent activit principale) dar nu poate cuprinde nici noul cod CAEN corepondent (CAEN REV 2), in absenta unei cereri de recodificare si a deciziei/hotararii societatii in acest sens.

Ma intereseaza totusi practica de la reg com (preferabil Buc) pt ca am mai avut surprize...
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:17, 28 Septembrie 2008
alina_blues90 a scris:

asa cum am descris mai sus am procedat la 4 firme pana acum, si mentiunile s-au eliberat fara probleme






Foarte probabil ati facut in perioada ianuarie-mai, cand inca nu aparuse ordonanta prin care recodificarea se opereaza gratuit de catre personalul Registrului Comertului (si nu mai trece pe la jud.delegat)..
ar trebui sa demonstrez cumva? vineri, 25.09.2008, au fost eliberate ultimele acte pe procedura descrisa ...

le-am depus personal, nu am fost eu sa le ridic dar am verificat si era ok
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2008
Alina Tabara, Consilier juridic
Trebuie sa ne uitam si la lege. Atata vreme cat mentiunile sunt in competenta judecatorului, iar recodificarea nu, iar cererile sunt complet separate, e evident ca nu se pot face impreuna, adica in acelasi dosar. Se pot face concomitent, asta e alta problema.

Ar trebui sa mentionezi si unde se practica ceea ce spui, pentru ca ma gandesc ca poate e vreun RC mai mic unde se depune totul intr-un dosar dar functionarii le despart.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate sediu secundar miruna.c miruna.c am de facut recodificare si prelungire valabilitate sediu secundar ca sa depun cele 2 acte aditionale la contractul de comodat trebuie dosar separat de cel pt ... (vezi toată discuția)