Duminica, 06.11.2011, dorind sa aram terenul, proprietatea tatalui, am constatat ca acesta fusese insamantat cu grau.
Mentionez ca acest teren fusese muncit, cativa ani in urma, de alte persoane, fara a se fi incheiat un contract (la mica intelegere cu parintii mei). (Mama a decedat in 2010, iar in primavara lui 2011 am vrut sa ne prelucram terenul, dar omul cultivase porumb si atunci am hotarat ca din toamna sa ni-l lase)
Am aflat de la cel care il muncise despre cei care au insamantat toamna aceasta terenul. Ei spun ca au vorbit cu tatal - care este bolnav si nu isi aminteste. Cu siguranta, acestia nu au incheiat niciun contract cu tatal, actele aflandu-se la noi. Eu si sotul meu vrem sa ne ocupam de pamant din aceasta toamna. As dori sa fac o reclamatie (la politie?) acestor oameni, pentru a nu se mai repeta situatia. reclamatia pot sa o fac si eu sau numai tatal care e proprietar? Ce ma indrumati?
Va multumesc!
Va multumesc pentru sfaturi!
V-am spus ca, dupa ce am vazut terenul insamantat, am vrut sa aflam ce s-a intamplat si asa am ajuns acasa la unul (sa-l numesc angajat) dintre ei. El nu era acasa, sotia lui mi-a dat sa vorbesc cu el la telefon. El a zis ca o sa faca contract de arenda, stabilise cu tata sa-i aducem actele.
Celalalt (il numesc "patron") am inteles ca e consilier la Primarie (el a venit la noi, duminica, dupa ce-i cautasem noi si i-am spus ca voi merge la politie sa fac reclamatie)
Ma gandesc, ca daca nu-i platim lucrarile, iar noi pastram lucrarea, el o poate distruge inainte de recoltare. De aceea, totusi, ar trebui sa ajung la Politie. Dar exista un termen in care trebuie depusa o plangere?
Tulburare de posesie
cridi
Este sau nu tulburare de posesie ?!?! Inculpatul a stapanit terenul din anul anul 1990 fara a detina insa titlu de proprietate . In primavara anului 2005 ... (vezi toată discuția)
Teren arabil
oliviu 35
sunt un inginer agronom ce lucrez teren arabil intr-o localitate, anul trecut am luat in arenda un teren de 5 ha pe care il lucra un fermier din zona, atunci ... (vezi toată discuția)
Plangere
Magdalena123
Buna ziua .
Sunt invitata la politie si as dori un sfat inainte de a merge .
- Acum 5 ani am dat pamantul mostenit 2.5 Ha la un fermier sa o lucreze
... (vezi toată discuția)