avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcarea proprietatii (teren agricol)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcarea proprietatii (teren agricol)

Duminica, 06.11.2011, dorind sa aram terenul, proprietatea tatalui, am constatat ca acesta fusese insamantat cu grau.
Mentionez ca acest teren fusese muncit, cativa ani in urma, de alte persoane, fara a se fi incheiat un contract (la mica intelegere cu parintii mei). (Mama a decedat in 2010, iar in primavara lui 2011 am vrut sa ne prelucram terenul, dar omul cultivase porumb si atunci am hotarat ca din toamna sa ni-l lase)
Am aflat de la cel care il muncise despre cei care au insamantat toamna aceasta terenul. Ei spun ca au vorbit cu tatal - care este bolnav si nu isi aminteste. Cu siguranta, acestia nu au incheiat niciun contract cu tatal, actele aflandu-se la noi. Eu si sotul meu vrem sa ne ocupam de pamant din aceasta toamna. As dori sa fac o reclamatie (la politie?) acestor oameni, pentru a nu se mai repeta situatia. reclamatia pot sa o fac si eu sau numai tatal care e proprietar? Ce ma indrumati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lidiag , utilizator 19:46, 10 Noiembrie 2011
Va multumesc pentru sfaturi!
V-am spus ca, dupa ce am vazut terenul insamantat, am vrut sa aflam ce s-a intamplat si asa am ajuns acasa la unul (sa-l numesc angajat) dintre ei. El nu era acasa, sotia lui mi-a dat sa vorbesc cu el la telefon. El a zis ca o sa faca contract de arenda, stabilise cu tata sa-i aducem actele.
Celalalt (il numesc "patron") am inteles ca e consilier la Primarie (el a venit la noi, duminica, dupa ce-i cautasem noi si i-am spus ca voi merge la politie sa fac reclamatie)
Ma gandesc, ca daca nu-i platim lucrarile, iar noi pastram lucrarea, el o poate distruge inainte de recoltare. De aceea, totusi, ar trebui sa ajung la Politie. Dar exista un termen in care trebuie depusa o plangere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie cridi cridi Este sau nu tulburare de posesie ?!?! Inculpatul a stapanit terenul din anul anul 1990 fara a detina insa titlu de proprietate . In primavara anului 2005 ... (vezi toată discuția)
Teren arabil oliviu 35 oliviu 35 sunt un inginer agronom ce lucrez teren arabil intr-o localitate, anul trecut am luat in arenda un teren de 5 ha pe care il lucra un fermier din zona, atunci ... (vezi toată discuția)
Plangere Magdalena123 Magdalena123 Buna ziua . Sunt invitata la politie si as dori un sfat inainte de a merge . - Acum 5 ani am dat pamantul mostenit 2.5 Ha la un fermier sa o lucreze ... (vezi toată discuția)