avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trecere la program in turnus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trecere la program in turnus

Buna tuturor,

1. spuneti-mi daca este necesar incheierea unui act aditional intre angajat si angajator pentru trecerea de la program de lucru in 3 schimburi 5 zile pe saptamana la program de lucru in 3 schimburi 6 zile pe saptamana in conditiile in care orele lucrate intr-o luna coincide cu orele lucratoare din luna respectiva.

Mentionez ca in regulamentul intern precum si in Contractul colectiv pe unitate este mentionat dreptul angajatorului de a modifica modul de organizare a activitatii.

2. Ce masura pot lua impotriva angajatului care refuza semnarea unui act aditional prin care se modifica timpul de lucru?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 11 Noiembrie 2011
Ma gandesc sa ma folosesc de faptul ca nu modific TIMPUL DE MUNCA "8 ore / zi" ci PROGRAMUL DE MUNCA . In acest caz nu mai e nevoie de act aditional. CM spune ca doar modificarea timpului de munca necesita act aditional ... .

Mai ales ca "am redescoperit" acel aliniat de care uitasem din orice Contract Individual de munca " programul de lucru se poate modifica in conditiile de regulamentului intern sau Contractul colectiv de munca aplicabil"

Ce ziceti?
Intr-adevar, programul de munca se poate modifica de catre angajator fara a mai fi necesar acordul salariatului in acest sens...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca nerespectat. anca19867 anca19867 Buna ziua in urma cu 3 luni am imceput sa lucrez la o fabrica unde am semnat contractul la 3 schimburi, in urma cu o saptamana am fost amuntata ca voi veni la ... (vezi toată discuția)
Program de lucru adimanea adimanea Buna ziua, in contractul de munca se mentioneaza la\" Durata muncii\" \"O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind repartizata inegal, fara a depasi 48 ... (vezi toată discuția)
Modificarea programului de lucru Dănuț. HALAUCA Dănuț. HALAUCA Dacă eu lucrez acum în 3 schimburi la o multinațională iar firma vrea sa schimbe programul de lucru la 4 schimburi, trebuie sa semnez un act adițional? ... (vezi toată discuția)