avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin expirat

Buna seara as dori sa stiu ce pot face in cazul in care am implinit 18 ani si am buletinul expirat din acest moment si as dori sa-l reinnoiesc insa mama este plecata din tara iar tata decedat. daca nu doresc sa schimb domiciliul pot sa imi refac buletinul fara prezenta mamei pentru a ma lua in spatiu ? mentionez ca in urma succesiuni am un anumit procent din spatiu insa nu am nici un document in tara.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:27, 14 Noiembrie 2011


Domnisoara este mostenitoarea unei cote din apartament, succesiunea s-a dezbatut... deci extrasul de carte funciara dovedeste faptul ca, impreuna cu mama - chiar daca in cote diferite - este proprietara apartamentului. Nu mai are nevoie de acceptul mamei.
Doar daca mama era unic mostenitor / proprietar era nevoie de acordul dansei.

E diferita situatia :)

Ce problema ar fi daca s-ar prezenta cu certificatul de mostenitor, original si copie xerox? Nu poate face dovada adresei de domiciliu cu respectivul certificat?
Taxa extrajudiciara de timbru s-a modificat de cativa anisori, a fost un leu in prezent este de 4 lei. Din pacate multe site-uri de pe internet nu si-au actualizat informatiile astfel ca de multe ori omul crede ca s-a pregatit cu tot ce trebuie iar cand ajunge la evidenta persoanelor constata ca nu e chiar asa...
@bep a scris:



Ce problema ar fi daca s-ar prezenta cu certificatul de mostenitor, original si copie xerox? Nu poate face dovada adresei de domiciliu cu respectivul certificat?



Nu ar fi nicio problema daca l-ar avea, insa din ce a scris am inteles ca actele ar fi (probabil) la mama in strainatate, de aceea am sugerat extrasul de carte funciara:
mentionez ca in urma succesiunii am un anumit procent din spatiu insa nu am nici un document in tara
Scuze, am pierdut din vedere pasajul cu nu am nici un document in tara. Un extras de carte funciara rezolva intr-adevar problema. Am reactionat astfel cu acest raspuns citind raspunsul dat de BODEALEX in care era accentuat pasajul cu declaratia de primire in spatiu. De ce sa ma mai primeasca cineva in spatiu daca deja am o particica din imobil? :">
Nu-i problema :)
Cu cat mai multe informatii cu atat mai bine; poate cineva intr-o situatie similara dar cu actele ''acasa'' se foloseste de ce ati spus dvs. si nu mai plateste extrasul de carte funciara, merge sa-si schimbe cartea de identitate cu certificatul de mostenitor.

Alte discuții în legătură

Carte de identitate anabia anabia buna ziua ,mama mea este plecata in Spania si luna aceasta se expira cartea de identitate,intrebarea mea este :as putea eu ca fiica si cu o procura din partea ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin 18 ani jascanu jascanu Buna ziua. Ambii parinti au murit (mama in februarie 2008 si tata in iulie 2010) iar sora mea implineste 18 ani pe 19 septembrie 2010. Ce acte trebuiesc la ... (vezi toată discuția)