avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

Revin cu inca o intrebare in cazul celor 2 persoane care au savarsit infractiunea de talharie. Este posibil ca pedeapsa aplicata sa fie diferita ? Adica, e posibil ca unul sa primeasca pedeapsa cu suspendare, iar celalalt nu ? Sau, daca primesc, vor primi amandoi ?

Si inca o nelamurire. Daca procesul va avea loc in data X, iar pedeapsa va fi una cu suspendare, care este ziua in care vor fi eliberati ?
Cel mai recent răspuns: Cristina711 , utilizator 12:12, 13 Noiembrie 2011
Va multumesc ! Procesul va fi in data X. Daca iau cu suspendare, in ce data vor fi eliberati ? [aproximativ] Si daca nu iau cu suspendare, cam cat dureaza pana cand vor fi transferati ? Va multumesc anticipat.
Daca invoca 320 indice 1 Cod procedura penala le da din start 1/3 din minimul special - eligibil pt suspendare, doar ca o sa le dea cu executare pe fond ( adica in prima instanta). Sa exercite toate caile de atac ( probabil doar recursul, daca sunt judecati pe fond la judecatorie) si pot lua cu suspendare.
Nu mai calculati de la data x. Intelegem ca sunt in arest preventiv. Am anticipat ca le da cu executare, deci vor ramane unde sunt. De-abia dupa ramanerea definitiva a unei hotarari de condamnare ( in recurs), daca le da cu suspendare, vor fi eliberati imediat - hotararea se va comunica si locului de detinere.

Daca am inteles bine si sunt in arest preventiv, sa faca cerere pt liberare sub control judiciar, apoi pe cautiune si tot asa ( nu au autoritate de lucru judecat), poate ii lasa sa ii judece in libertate.

Discutati aceste lucruri cu avocatul. Daca nu au, angajati-le unul, nu ramaneti in baza celui/celor din oficiu.
Au avocati amandoi. Intr-adevar, sunt in arest preventiv. Au incercat eliberarea pana la proces, dar le-a fost respinsa cererea. Acum asteptam procesul sa vedem ce se intampla. Va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru timpul acordat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila pedeapsa cu suspendare ? Cristina711 Cristina711 Doua persoane A si B talharesc o a treia persoana C. Avand in vedere ca A a folosit spray paralizant si apoi a fugit, iar B i-a furat lui C banii, dar mai apoi ... (vezi toată discuția)
Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)
Judecat pentru talharie,varsta 18 ani - sfaturi fery_alina fery_alina Buna ziua la toata lumea , urmaresc de mult acest forum dar nu am crezut ca voi avea nevoie de ceva sfaturi si nelamuriri de la dvs vreodata.Sper sa fie pe ... (vezi toată discuția)