Buna ziua,
Cu 4 luni in urma am fost oprit de un echipaj de politie in timp ce circulam pe un drum public cu numere roşii expirate (de 2 zile).Permisul s-a ridicat, s-a întocmit proces verbal, etc... tot tacâmul... Mi-au dat si o dovada pe care mi-au prelungit-o de câteva ori dar acum refuza sa o mai prelungească.
In principiu sunt de acord cu faptul ca momentan se aplica prezumţia de nevinovăţie (nu ispăşesc pedeapsa oricare o fi ea) si ca permisul nu s-a mai prelungit din motiv "preventiv"
Problema e ca au trecut 4 luni si nimic nu se întâmpla...#-o si m-am cam saturat si nu mi se pare normal
Întrebările ar fi:
1. Ce pot face eu, fără avocat, pentru a şti in ce stadiu este cazul meu?
2. Care este termenul legal de procesare a acestor dosare/cazuri din partea Politiei?
3. Care este termenul legal de procesare a acestor dosare/cazuri din partea Parchetului.?
.... cu judecata mea ar trebui sa fie nişte termene.
4. Care sunt etapele într-un caz ca acesta?
Dosarul e inca la Politie? Inseamna ca nu au facut nimic in 4 luni. Eu il sunam aproape zilnic pe cel care s-a ocupat de dosar sa-l determin sa-l lucreze. Si a functionat pentru ca a ajuns mai departe destul de repede. Oricum, daca au trecut 90 de zile de la interzicerea dreptului de a mai conduce, adica de la ultima zi de valabilitate a dovezii, duceti-va la Politie sa va ridicati permisul.