avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce autoritate se ocupa/supervizeaza/impune/elimina ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce autoritate se ocupa/supervizeaza/impune/elimina contractele abuzive

In speta este vorba de operatorii nationali de energie electrica, care cam au monopol si isi cam fac de cap.
In cazul unui contor defect care inregistreaza eronat, mult, foarte mult peste normal, pot dispune prin contract executarea/recuperarea datoriiilor inregistrate dupa bunul lor plac, intreruperea energiei electrice inainte de solutionarea cazului, chiar daca exista un buletin de analiza metrologic care certifica ca (virgula) contorul este defect.
Pe de alta parte daca nu as fi semnat contractul la instalare nu as fi avut curent electric.

Am solicitat in scris baza de calcul si in baza in care s-a luat decizia, si nu am primit nici un raspuns la aceasta problema, in schimb am primit o notificare ca daca nu platesc pana la data de 20.11.2011, vor inceta furnizarea energiei electrice si ma vor actiona in instanta.

Solutii????
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 23:52, 15 Noiembrie 2011
In afara instantei de judecata,Consiliul Concurentei si Protectia Consumatorului
Multumesc de raspuns, dar in cazul operatorilor nationali de energie cei de la OPC mi-au spus ca ei nu au autoritate, ci numai ANRE. Nu stiu daca abordam problema doar din punctul de vedere a impunerii unui contract abuziv care ar fi solutia sau calea de atac. Iar daca acet contract ar fi declarat abuziv, decizia ar putea fi prezentata ca proba pentru a invalida impunerea de recupere abuziva a unor creante.

Iar de cei de la ANRE nu dau.

vedeti povetea lunga i complicata si pe www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
trazco, utilizator
Instanta de judecata
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare abuziva energie electrica. neputinta de implicare legala a opc. neimplicarea anre trazco trazco Adevarul este ca nici nu stiu unde sa incadrez aceasta problema. Inainte de a incepe povestea trebuie sa clarific un lucru pe care l-am aflat din cauza ... (vezi toată discuția)
Factura imensa electrica, contor defect pe filmare , declarat bun dupa verificarea metrologica alexmm19 alexmm19 Detin un spatiu comercial in care nu este nimeni , nu se desfasoara nici un fel de activitate de mai bine de 10 ani . Foarte rar se intra pentru a se verifica ... (vezi toată discuția)
Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului Oana-Dana Oana-Dana Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei ... (vezi toată discuția)